När blev kvinnor börjar måla naglarna?

Nail målning först blev på modet i USA på 1920-talet med införandet av Automobile färg. Före denna period, tonade kvinnor ibland sina naglar med röda olja eller läggas glans med tonade krämer eller pulver. Trenden mot kvinnor måla naglarna var populär i Frankrike innan det blev vanligt i USA 1925 kunde kvinnor måla naglarna använda en ljus röd färg som användes normalt endast till mitten av spiken och inte till månar.

Två alternativ slå skönhet marknaden 1927 för kvinnor måla naglarna: en ros färgad grädde och en tub med vit, kalkhaltig vätska som skall tillämpas enligt spiken spets. Den senare fram en liknar en fransk manikyr. Av 1930-talet, uppfann ett team av bröder olika spik färger och grundade Revlon Company. Några år senare skapade Max Factor flera mörka färger för att täcka hela spiken.

skådespelerskan Rita Hayworth populariserade utseende långa, röda naglar på 1940-talet. Av 1945, lagt Max Factor olika färger till sin linje inklusive rosa, rött och andra färger. I början av 1950-talet den traditionella manikyr inblandade polska som inte täcker månen av spik eller spets. Manikyrverksamhet arbetade i Frisersalonger. Konstgjorda naglar infördes på 1970-talet, först på västkusten. har Trenden mot spiken målning i USA varierat under åren. Det var inte förrän på 1940-talet att den genomsnittliga amerikanska kvinnan vågade måla naglarna. Däremot fortsatte trenden i 1960-talet. Sedan yngre kvinnor tenderade mot ett mer naturligt utseende med smink och hår, så spik målning var inte lika populär. 1980-talet förde ett uppsving i spiken målning branschen, though. Under denna tid blev akryl naglar och fransk manikyr populär.

historia spik målningen går tillbaka till kineserna, när så tidigt som 3000 f. Kr. Royals använt en rad olika ämnen, inklusive blomma kronblad, bivax, äggvita, silver och guld till nyansen naglarna. I Egypten, både män och kvinnor färgade sina naglar med färg visar social status. De kungliga används mörkare färger för att måla naglarna, medan de lägre klasserna använde blekare toner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.