Vad är Water Lilies?

Näckrosor är vattenlevande växter som ofta hittas längs kanterna av dammar, sjöar och vattendrag. De har särskiljningsförmåga stora rundade blad eller kuddar lilja, och blommor som kan vara vit, gul eller rosa. Förutom att allt fler i naturen, är näckrosor odlas också för personlig njutning trädgårdar och små pooler vatten över hela världen. Den breda Blommorna har ofta ett överflöd av mandelformade kronblad, men inte mindre än sex, tillsammans med sex ståndare. Det finns över 70 arter i Nympheaceae familjen, som omfattar näckrosor, och det finns mycket fördelade på många delar av planeten. Näckrosor är också väldigt gammal och förekommer i många exempel på konst från antiken, vilket tyder på att de var uppskattade för sin skönhet tusentals år sedan, precis som de är idag. Näckrosor finns också religiösa symboler i många traditioner, inklusive buddhismen och hinduismen, och de är ofta förknippade med upplysning och uppståndelse, så många näckrosor på nära håll och verkar dö på natten, återuppliva på morgonen med solljus.

egyptiska konsten var avbildas många kungliga representanter innehav helig lotuses, var medlemmar av näckros familjen, och gudarna också förenad med näckrosor. I buddhismen är lotusblomman en viktig symbol för upplysning eftersom det visar skönhet stigande genom lera och vatten att blomma. Eftersom många arter tätt Furl deras blommor på ljus är lotus också en symbol för öppning mot ljuset. Det finns tre typer av näckros: natt, tropisk, och härdiga. Som namnet antyder, natt liljor blommar bara på natten, och på nära håll när solen går upp. Tropiska liljor är näckrosor anpassade till tropiska miljöer, och vissa tropiska liljor kan växa blad som är stora nog för att bära tyngden av en människa. Hardy liljor kommer att växa i nästan alla miljöer, och är vanligt förekommande i Nordamerika och Europa.

rötter näckrosor är inbäddade i smutsen, långt under vattenlinjen. Leran håller rötterna fuktiga och utgör en källa till näring, medan rikt syresatt vatten sipprar in i rötterna. Den långa, stjälkar släpat med näckrosor även hämta syre från vatten de växer i, och de stora bladen lätt samla solljus till energi. Flesta näckrosor fortplanta sig genom knoppning nya knölar som tätt kommer att koncentrera näckrosor i ett område i en vattenväg inte knölarna distribueras av djur och den nuvarande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.