Vad är mexikanska Sage?

mexikanska salvia, även kallad mexikansk buske, sammet salvia, eller mer korrekt, Salvia leucantha, är en vacker perenn buske som ger sammetslen lila blomfoder och vita eller lila blommor i mitten av sommaren. Den mexikanska salvia växer naturligt i Mexiko och Sydamerika, men är nu även odlas i USA. Det bästa i tempererade zoner, där det kommer att förbli vintergröna hela året. I områden med frost eller snö, tenderar mexikanska salvia att dö tillbaka till root-nivå, men spricker ut igen när vädret blir varmare.

Bladen på en mexikansk salvia är formade som lansar och lätt täckta med fina hår. De är vanligen ljusgröna i färgen och i kombination med den mjuka vita ner på bladen De avger en attraktiv silver utseende. Leaf längd är mellan ett och fem inches (2. 54-12. 7 cm). När sommaren närmar sig mexikanska vise producerar långa stjälkar som kluster av lila foderblad växa. Calyces (plural av blomfoder) är inte blommor, men är cuplike föregångare till små vita eller lila blomningar av den mexikanska Sage. Den lila blomfoder och blommorna av anläggningen gör dem attraktiva för såväl fjärilar och kolibrier. Den mexikanska vise buske kan bli en vacker val fylla trädgården mash; anläggningen kan sprida sig till två till fyra fot (. 61-1. 21 m) i bredd och symmetriskt växer till en liknande höjd. Blomman stjälkar kan bli något högre än de yviga delar av anläggningen. Mexican salvia i områden som inte får regelbunden frost kan vara betydligt större, eftersom de kommer att växa lite mer varje år. De svarar bra på att trimmas tillbaka, eftersom de kan börja titta LÅNGBENT eller scraggly om de inte är kvar.

foderbladen stjälkarna på den mexikanska salvia är fantastiskt tillägg till snittblommor arrangemang. De kommer att behålla sina färger och förbli upprätt under flera veckor. Stjälkar kan också torkas utan att tappa färg och är vackert arbetade i evig (torkad blomma) arrangemang.

För att nå framgång bör mexikanska salvia planteras i full sol. Den tål lite eftermiddagen nyans, och faktiskt, i mycket varmt klimat kan eftermiddagssolen orsaka anläggningen till vissnar lite. I allmänhet är mexikansk salvia anses vara miljövänlig eftersom den är ganska motståndskraftig mot torka. Även i varma klimat kan bara begära att vattna en eller två gånger varje vecka, under förhållanden topp väder.

Beginning trädgårdsmästare kan överväga mexikanska salvia, eftersom det tenderar att vara en lätt växt att växa, och väldigt lätt att ignorera. Plantorna bevisa hardy, och om du glömmer att vattna dem en vecka, kan ni återuppliva dem bara nästa. I klimat med vinterfrost, är det inte ens nödvändigt att trimma anläggningen, eftersom det kommer naturligtvis dö tillbaka på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.