Vad är en syn Hound?

syn hund är en hundras som utvecklats för att finna bytesdjur med synen och sedan utöva det. Sight hundarna föds att vara mycket alert, snabb och smidig så att de snabbt kan identifiera och övervinna spel i en mängd olika storlekar, från kaniner till rådjur. Sight hund raser är ofta lätta att känna igen tack vare de olika syn hund organ typ som har utvecklats under århundradena. Däremot har doft hundar avlats att identifiera och spåra byte av doften. En klassisk syn hund är mycket LÅNGBENT, med stora, starka fötter som ger massor av dragning när hunden går. Kroppen är långsträckt och mycket mager, med starka muskler, särskilt runt bakbenen. Vanligtvis syn hundarna har stora bröst att tillgodose sina ovanligt stora hjärtan, och deras nos är avlånga att hjälpa dem och spårning byte visuellt. De har ofta mycket alert, intelligent uttryck. är dessa hundar ibland kallas gazehounds, eftersom de tillbringar en stor del av sin tid framför horisonten för byte. När ett byte djur visas, kan synen hund räknas som ett skott för att fånga den, använder sin smidiga kropp och tävlar förmåga att komma ikapp med bytet innan utmattning sätta i. Detta coursing eller jagar beteende kan vara ganska visuellt slående, särskilt när hunden träffar utan att tveka.

Exempel på sikte jakthund raser är: whippets, Salukis, greyhound, varghund, afghanska hundar och borzoi. Sight hund rasen har funnits i tusentals år, eftersom ett flertal konstverk intyga, och många av den moderna synen hund raser har knappast förändrats under de senaste hundra åren eller så. Dessa jakthundar har även historiskt använts i hundkapplöpning, där deras förmåga att nå snabba hastigheter är mycket uppskattad.

I vissa regioner i världen, folk glömma bort hundar som husdjur. Även dessa djur kan vara bra husdjur, måste de behandlas varsamt. Sight Hounds behöver mycket motion, och de tenderar att jaga föremål som de identifierar sig som offer om de inte utbildas ordentligt. De kan också bli extremt nervös och fyndiga när hanteras dåligt, och de blir kallt lätt, eftersom de saknar isolerande fettlager gemensamma för de flesta hundar. Syn hundarna måste hållas inomhus eller om de behöver tillgång till en varm kennel, och de kräver mycket uppmärksamhet och utbildning, särskilt under de första tre till fem år av sina liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.