Vad är en Spotted Owl?

prickig ugglan ( Strix occidentalis ) är en medelstor nordamerikanska uggla som har blivit ett bekant splittrande symbol, tack vare det faktum att det används som en indikator art att bedöma hälsa gamla skogar. Dessa ugglor kan hittas längs den västra delen av Nordamerika från British Columbia till Mexiko, och de har frågor av intensiva studier bland biologer, skogshuggare, och miljöaktivister. Fläckig uggla är för närvarande klassas som en utrotningshotad art, vilket innebär att det är rätt att vissa skydd enligt lagen.

Spotted ugglor har tydligt fläckig kistor, preskriberas vingar och buken, och mörkbrun fjäderdräkt, med svullet huvud och stora, mörka ögon. Dessa fåglar är ganska lätt att identifiera, tack vare deras distinkta utseende, och de är också extremt blyg och strikt nattliga. Spotted owls är köttätare, äter en rad av små däggdjur och insekter, och de gjorde en unik högfrekventa Hoot, brukar upprepa många dugg på kort sekvens för att ringa till varandra. Detta ugglan har blivit en bevarande ikon på grund av livsmiljön föredrar: fläckig ugglor trivs i gamla skogar tillväxt barrträd, föredrar äldre skogar till nyare tillväxt. De är särskilt vanliga i Redwoods, men de kan också hittas i tallar, granar och andra barrträd. Spotted owls också kräva stora delar av sammanhängande habitat, och detta gör dem mycket känsliga för avverkning och annan mänsklig aktivitet. Den Kråsuggla en liknande art, är betydligt mer anpassningsbara än fläckiga ugglan, och som en Resultatet är den fläckiga uggla trängs i många regioner, även de som reserverats för biotopskydd. Den kombinerade trycket från mänsklig boning, skogsavverkning och växande befolkningar spärrade uggla har lett fläckiga ugglan befolkning att krympa i Nordamerika, med dessa utsatta ugglor sakta försvinner från de nordamerikanska skogarna.

När fläckiga ugglan var listad som en hotad art 1990, väckte det stor uppmärksamhet bland miljöaktivister och loggning samhället. Fläckig Ugglan blev en stor tvistefrö mellan dessa två grupper, med aktivister driver krav på skydd för ugglor, inklusive avverkning anstånd, och loggrar hävdade att intensiv förordningen var att skada skogsindustrin. Idag loggar företag som krävs för att överblicka för fläckiga ugglor och andra hotade arter före skörd träd, och många av dessa företag sysselsätter djurlivet biologer kallas Hooters, som spåra och identifiera ugglor genom att imitera deras samtal och väntar på ugglorna att svara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.