Vad är Sea Shepherd?

Sea Shepherd, riktigt heta The Sea Shepherd Conservation Society, är en mycket kontroversiell ideell marint bevarande organisation. Organisationen stödjer aktivt, medborgaren tillämpning av internationella regler om miljön. Gruppen är ökänd för sabotage insatser valfångstfartyg, i åtgärder som vissa kallar eko-terrorism.

Paul Watson, grundare av Sea Shepherd, var en av grundarna av bevarande Greenpeace. Efter möten med valar som lämnade honom övertygade om sin intelligens och inneboende värde, började Watson förespråkar en form av protester som inte utesluter användningen av skador på egendom eller våld för att skydda djuren från skada. År 1978 röstades han ut av Greenpeace och började sin egen organisation.

Förespråkare av organisationen kräva att deras direkta transaktion-tekniker i korrespondens med FN: s World Charter for Nature, som antogs av FN: s generalförsamling 1982. Avsnitten 21-24 i stadgan tyder på att varje person i deltagande nationer har rätt och skyldighet att uppfylla kraven i stadgan. I denna stadga, medlemmar anser sig en internationell civil milis, som ibland kallas "The Whale's Navy. "

Medlemmar av samhället mildrar inte de materiella skadorna de har gjort vad de anser vara olagligt valfångst och fartyg fiske. Förespråkarna ofta kallar sig själva "eko-pirater" och den officiella webbplatsen för organisationen håller en detaljerad lista över framgångsrika attacker som utförs på fartyg. Många belackare metoder i samhället tror att deras arbete är flagrant annonseras vandalism och bör vara förföljd av lag.

Normal taktik Sea Shepherd protester involvera ramma fiske eller valfångstfartyg med sina båtar, som börjar med en attack mot valfångst fartyget Sierra 1979. Under 2005 och 2006, fartyg som tillhör organisationen genomfört en kampanj mot japansk valfångst i Södra Ishavet. Två fartyg omringade valfångst fartyget Kaiko Maru och rammade en närliggande leverans skepp, Oriental Bluebird . Sea Shepherd fartygen gick till slut ut förnödenheter och tvingades återvända till hamn.

Inte alla organisationer ansträngningar märks direkt-action tekniker. En sentida rejäl satsning på en bojkott mot alla Canadian seafood produkter efter kvoterna säljakt togs upp under 2005. Samhället också aktivt hjälper vissa nationer i skydd av marina djur från tjuvskytte.

Föga förvånande har de extrema åtgärder som gruppen och den skada de har orsakat att vissa nationer skapade en betydande motståndare till Sea Shepherd. Flera valfångst nationer, däribland Japan, har försökt att få USA att klassificera gruppen som en terroristorganisation och potentiell fara för människors liv. Hittills dessa försök har varit framgångsrika, och flera nationer, däribland Indonesien och Ecuador upprätthålla vänskapliga förbindelser med grupperna.

Andra miljöaktivist byråer, däribland Greenpeace, har också uttalat sig mot samhället. Många grupper hävdar att Sea Shepherd äventyrar människors liv och skapar ett dåligt anseende för naturvårdarna. Förespråkare av organisationen hävdar att deras arbete är lagliga enligt internationell lag bevarande, och att verkligen skydda de marina djur är mycket viktigare än att upprätthålla ett gott anseende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.