Vad är en benlös ödla?

En benlös ödla kan bara vara en av de mest säregna av jordens varelser. I de flesta fall det liknar en orm, och många kanske undrar varför benlös ödla är inte bara kallas en orm. Även om utseendet, det ser ut som en orm, är det i själva verket en ödla, och fortfarande behåller vestigal resterna av ett bäcken och ben. Det är oftast kortare än en orm, och som de flesta ödlor, kommer det att släppa sin svans om de fångats av ett rovdjur.

skillnad ormen har benlös ödla familjen externa ögon och öron. De har också svansar så länge eller längre än kroppen. Deras tungor är köttiga snarare än minska. De är mindre än ormar, men stora variationen finns i olika typer. Benlösa ödlor, som många ormar, är helt ofarliga för människan.

benlösa ödlor, som namnet antyder, helt enkelt inte har några ben. De gör sina hem i hela världen, där för att förvirra saken, får de faktiskt kallas glas ormar. Vissa kallar även vissa sorter av benlös ödla ett glas ödla. Man kan hitta benlösa ödlor i Nordamerika, södra Europa och Sydostasien och i områden i Indonesien och Australien. Vissa anser att benlös ödla är närmast släkt med gecko i beteende och storlek. De tenderar att vara brun färg, och den största arten av benlös ödla är ungefär fyra fot (1,22 m) lång. Några av de mindre benlös ödla arter är bara drygt en fot (30,48 cm) långa.

Många benlös ödla arter lämna sina hem genom gräva. De betraktas ÄGGLÄGGANDE, äter främst ägg eller andra djur och insekter. Några av de större benlös ödla arter kan också jaga och äta små däggdjur.

En av de bästa sätten att kontrollera om du verkligen tittar på en benlös ödla är att Titta ögonen. Om du märker djuret blinkar än du har funnit denna ovanliga arter. Om du inte ser utstående ögon, har du troligen hittat en orm, och bör följa den med försiktighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.