Vad är en SYL Snake?

Stiletto orm låter farligt, och det kan vara. Men om du går till Afrika, du förmodligen inte kommer att se en, om du ser en, det förmodligen inte kommer att bita dig, och om den biter dig så kommer du förmodligen bli bättre. Namnet på stilett ormen kommer från udda sätt på vilket den förvaltar sitt gift snarare än från dess grymhet eller dess makt för att döda.

För det mesta är stilett ormen underground. Ett annat vanligt namn för det är burrowing asp, för stilett ormen gräver tunnlar, och är speciellt förtjust i början dessa under stenar. Det färdas genom marken för att jaga, och därför observationer av stilett ormen är sällsynta. Bytet av Stiletto ormen är varelser som också vistas under jord, såsom små däggdjur i deras bon och andra grävande reptiler. I de små utrymmen som djuren gör underground, det finns inte mycket utrymme för vertikal rörelse . Det kan vara att denna begränsning av rymden är det som ledde till utvecklingen av Stiletto ormens attack metod. Giftigaste ormar bak tillbaka lite och öppnar munnen stort för att bita ner på sitt byte, en vid gest som skulle få stilett ormen någonstans i en smal tunnel. De omständigheter som kräver en snabb och snäv åtgärder, såsom kniv strejk en lönnmördare står bakom sitt offer. Det är vad stilett ormen ger genom sin ovanliga infällbar huggtänder, som i sin likhet med den skarpa och smala blad kallas stilettos, ge ormen ett av dess namn.

Stiletto ormar har färre tänder än andra ormar eftersom mekanismerna för deras upprullningskraften huggtänder upptar större delen av utrymmet deras käkar. Vila ligger Fang horisontellt i ormens mun. När ormen attackerna huvudet ligger direkt över sitt byte. Muscles rotera bara en av huggtänderna utåt så att det fälls ut som en switchblade och passerar genom den fortfarande stängd mun. Den Stiletto orm stick sedan bytet genom att flytta huvudet i sidled och bakåt. Det använder Fang som pinion att hålla bytet på plats medan giftet träder i kraft. med sin förmåga att sticka bakåt presenterar stilett ormen en utmaning för Herpetologists, de som studerar ormar, för att förstå den bakom huvudet ger inget skydd från sina huggtänder, eller Fang. För de flesta människor utgör dock stilett ormen små risker. Det är inte gärna avvika från sina tunnlar under jord, utom när de söker en partner och ibland på nätterna efter ett regn. När Stiletto ormar stöter människor, ormarna inte nödvändigtvis strejk, och tenderar faktiskt inte, även om mycket nära. Om Stiletto orm inte bita en person, effekterna är smärtsamma och obehagliga, men inte livshotande. Allvarlig svullnad i det drabbade området, desorientering och illamående är några symptom av giftet, men det är inte stark nog att orsaka människans förlamning och död.

Södra Afrika är hem till Stiletto ormen, men några förekommer även i Mellanöstern. Känna igen en Stiletto orm, om det kommer ovanför marken, till största delen beroende på dess karaktäristiska drag, nästan helt cylindrisk med en smal avsmalnande huvud. Den här formen speglar dess vana att gräva. Storlek och färg beroende på art, av vilka det finns 15. De olika arterna av Stiletto orm omfattar släktet Atractaspis, en del av familjen Atractaspididae.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.