Vad är Svimning Getter?

Svimning getter är små statured, amerikansk tama getter upp främst i södra USA. De är kända av många andra namn, t. ex. Tennessee Scare Getter, Tennessee Kött Getter, Nervous Getter, och stela ben Getter. Även svimning getter finns i köttet get klass tenderar de inte höjas för kött, utan att hålla öppna områden fria från sly och snällt tuggade ner.

Svimning getter kommer genom sina många säregna namn eftersom de alla lider av ett tillstånd som kallas myotoni congenita . Detta gör att svimma getter att ha alla sina muskler låsa upp i ca 10 sekunder när den blir skrämd eller upphetsad. Hos unga getter, detta villkor resulterar vanligen i getter störta över för några sekunder flera gånger per dag. Den märkliga beteende svimma getter endears dem ofta till sina ägare, och eftersom den inte skadar djuren, kan det vara ganska roligt att titta på. YouTube många platser utrustade med den svimning getter, och det verkligen inte mycket för att skrämma dem. Faktum ägarna rapporterar ofta att även matdags kan göra svimning getter så upphetsad att de tillfälligt kommer att falla över, vanligtvis med en åtföljande bräka eller två. Den svimning getter snabbt få på fötter igen för att fortsätta sin favorit verksamhet mumsa foder eller landskap.

Vuxen svimning getter ofta lära sig att hantera den plötsliga låsning av musklerna, och kan bara dansa på en stelhet i rörelser under några sekunder medan musklerna förblir låsta. Men alltid, tills barnen lära sig hantera det skick, de rullar över på några sekunder när spratt. En del vuxna är inte särskilt skickliga på att hantera, och om det i undantagsfall häpen, kan fortfarande falla till marken.

Även svimning getter klassificeras som kött getter, de är nästan aldrig upp som köttdjur eftersom rasen anses vara mycket sällsynt. Ibland är de bara föds upp som husdjur, eller för djur visar. Ägare skryter också av den vänliga och intelligenta personlighet dessa getter, som verkar ta livet tumlar med stort tålamod. En del kallar dem hundliknande i deras hängivenhet till ägare och andra husdjur.

Svimning getter är en av naturens egenheter i lindrigaste formen. Myotonia congenita producerar konstiga resultat. Det lyckligtvis inte skadar svimning getter på något annat sätt än de ovan nämnda. I själva verket med undantag för dessa 10-sekunders muskel lås, svimning getter har en normal livslängd och utmärkt hälsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.