Vad är Rutilated Quartz?

Rutilated kvarts är ganska enkel kvarts sten med rutil bilagor. Rutil är ett mineral som består mestadels av titandioxid, eller TiO2. Som ett mineral, är rutil mycket högt på brytningsindex och skingrar mer än nästan alla andra mineral. Detta innebär att när rutil förekommer i andra mineraler, det nästan alltid förekommer i långa, tunna skott av färg. Rutilus är faktiskt, det latinska ordet för röd. Mineralet fått detta namn eftersom vissa exemplar är en härlig djup röd färg. Rutil, men kan också visas i bruna och grå toner.

Kvarts är en av de vanligaste mineral på vår planet. I själva verket är det upp över 10% av planetens jordskorpan. Dessutom är kvarts ganska utbredd. Det kan hittas i nästan varje geografisk miljö. Det är förståeligt att en så stor mineral finns i flera varianter. Dessa inkluderar Rosenkvarts, Rökkvarts, och rutilated kvarts. Quartz familjen, inklusive rutilated kvarts kan hittas så långt bort som Brasilien, Madagaskar, Australien, Norge, Kazakstan och Pakistan. Det kan också finnas i USA. Många av de bergskedjor i Amerika innehålla stora fyndigheter av kvarts. När rutil visas i kvarts, skapa rutilated kvarts, ofta förefaller som barr ingår färg. I några gorgeous exempel, ser rutilated kvarts som om den är fylld med guld fibrer. I många delar av rutilated kvarts, rutil inneslutningar är alla på samma axel. På grund av detta, är varje enskild rutil strand synlig. Effekten är enastående vacker. Venus hår sten, Fleches d'amour, och Amors pilar är också namn med anknytning rutilated kvarts.

Rutil och kvarts har olika hårdhet på Mohs skala. Av denna anledning kan rutilated kvarts vara svårt att släta stenen ordentligt så att den kan ställas in i smycken. Av denna anledning är några exemplar av rutilated kvarts urkärnade på ytan. Uppskattad exempel på denna sten innehåller ofta komplett rutiles som är helt inneslutna i kvarts. I dessa stenar, sträcker rutil inte förbi hinder i form av kvarts kanten, och kan därför vara ordentligt polerad.

Vissa jord-baserade religioner tror att ädelsten innehåller vissa spirituella och helande egenskaper. I denna arena, är rutilated kvarts tror att frambringa en personliga styrkor, ger originalitet, och hjälper en att i samband med andra. Man tror att lindra känslor av ensamhet och depression.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.