Vad är Regnbågsöring?

En regnbåge är en fiskart som är gemensamma för många kallt vatten strömmar över hela världen. Sötvattenfisk präglas av en färgglad röda band längs den sida som ofta ser ut som om det kan innehålla andra färger som bleknar. Den regnbåge har också ett flertal tydliga små mörka fläckar över hela kroppen.

Medan regnbåge har införts för att strömmar över hela världen, är naturlig för floder och vattendrag längs Asien och Nordamerika . Det är en rovfisk som har orsakat ett visst tryck i främmande vatten. Regnbåge har en normal livslängd på cirka fyra till sex år. De når vanligtvis en storlek på högst 20 till 30 inches (50 till 67 cm) och en vikt av 8 pounds (3,5 kg). Den största regnbåge som någonsin registrerats vägas in vid 57 pounds (25,8 kg) och uppskattades vara 11 år gammal. Den regnbåge är uppskattad över hela världen för sina kvaliteter sportfiske och livsmedelskvalitet. Regnbågens regnbågsfilé anses ofta vara en av de bästa i världen. Det är ett vitt kött fisk med mycket ljus och mild, men som uppfyller smak.

Historiskt känd som en mycket petiga fisk, regnbåge kräver kallt vatten strömmar med mycket forsande vatten för att överleva. På grund av detta villkor är mest regnbåge finns i bergsbäckar, men de finns också i lite kallt vatten strömmar som har en snabb ström i andra ställen också, däribland den centrala USA. Ett mycket fåtal utvalda återfinns i vissa klara sjöar. Eftersom de är så bräckliga fisk, de är mycket känsliga för föroreningar och vattenförhållanden. I många fall, eftersom de är så eftertraktade som en rovfisk och är så ömtåliga, kan infödda befolkningen inte upprätthållas utan en aktiv fisk management program. State fiske release ofta fingerling regnbåge i vattenvägarna lämpligast för deras utveckling och befolkningen övervaka och vattenförhållanden.

Förutom de i naturen, är regnbåge också odlad för deras kött. Fisken kan förberedas på olika sätt, bland annat stekt, kokt över öppen eld, stekt, grillat och bakade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.