Vad är Mother of Pearl?

Pärlemor, även kallad pärlemor, är en skimrande lager av material som skall bilda skal fodret i många blötdjur. Pearl ostron och Abalone är båda källor pärlemor, som ofta används som ett inlägg i smycken, möbler och musikinstrument. Pärlemor finns i flera naturliga färger, och är ofta blekt och färgad för dekorativa användning. Färgämnet behåller den skimrande skikt som gör pärlemor så eftertraktade.

Två ämnen som faktiskt kombineras för att skapa pärlemor. Den första är plattor av aragonit, ett material som utsöndras av blötdjur. Aragonit innehåller kalciumkarbonat och conchiolin, ett naturligt protein. Bara plattorna är mycket hårt, men också mycket skör. Som ett resultat utsöndrar organismen också organiskt material som liknar siden till lagret mellan plattorna. Resultatet är ett starkt, flexibelt material som tål hård användning.

blötdjur skapa pärlemor för att skydda sig. Förutom att en del av tanken, pärlemor också isolerar blötdjur en bakteriell infektion, och minskar irritation från organiskt material som flyter in i skalet. Oegentligheter ingår ofta i pärlemor som ett resultat av irritation. Om irritation är tillräckligt omfattande, kommer mollusk utgör en stor bula, uppskattad i den mänskliga världen som en pärla. Bara det yttre lagret av Pearl behandlas i pärlemor, varför det är viktigt att vårda väl för pärlor så att de inte spricka, avslöjar en källa till irritation under. till himlen inklädnad mollusk tankar har länge uppmärksammats av människor som bor nära havet. Många tidiga kulturer används pärlemor mycket i smycken, och det kom att bli mycket uppskattad. Även om populariteten av pärlemor har avtagit, kan många moderna kulturer uppskattar fortfarande skönhet pärlemor smycken och utarbeta möbler inläggningar. Vissa hem integrera pärlemor i plattor och fixturer, även om det inte längre används i så stor utsträckning som förr.

Liksom andra substanser som förekommer i naturen, moder av Pearl utvecklar oegentligheter som det utgör. Som ett resultat, är varje stycke pärlemor smycken eller inlay något annorlunda. Ibland är dessa skillnader är uppskattat, och hantverkaren arbetar med ovanliga drag av en viss del att markera dem. Dessa oegentligheter kan också visas i billigare smycken som inte är så noggrant konstruerat. Använd en mild tvål och vatten på pärlemor att rengöra den och undvika att lagra den med smycken som kan repa den, bortnött den lysande lager av pärlemor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.