Vad är Bräckt vatten?

bräckt Brack vatten är vatten med en halt av salthalt mellan sötvatten och havsvatten. På många platser runt om i världen, verkar bräckt vatten naturligt, och det utgör en viktig livsmiljö för vissa unika djurarter. Det kan dock orsaka skador på miljön, eftersom det är skadligt för organismer som inte har anpassat sig till det. Detta blir ett problem när bräckt vatten är medvetet odlas, vilket skett i vissa regioner till gård önskvärd matfisk. Det är också obehagligt att dricka, och det kan orsaka hälsoproblem. är ordet kommer från holländska brak , som betyder "salt. " Uttrycket användes först för att beskriva delar av dricksvatten tabell som hade förorenats av saltvatten i 1500-talet. Blandning av salt och färsk skapade milt salt vatten som inte var så salt som havsvatten, men ändå osmakligt. Många påpekade också att det bräckta vattnet var skadligt, på grund av unika mikroorganismer som orsakar ohälsa som trivs i den. I naturen, flodmynningar är en gemensam webbplats med bräckt vatten. En flodmynning är en plats där salt och sött vatten blandas, vanligtvis kring öppningen av en flod. Mynningen miljön är alldeles särskild, eftersom det broar hav och floder, hosting unik fisk, växter och djur. När återstoden av en flodmynning avbryts, kan det vara allvarligt för de djur som kallar mynning hem. Många anadramous fiskar uppskattar mynningar, på grund av den långsamma förändringen av salthalten gör det möjligt för fisken att vänja sig.

mangroveträsk är också klassiskt bräckt. Många mangrove ligger längs kusterna, så det finns en övergångsperiod område sälta som uppgångar och nedgångar med tidvattnet. Många fiskar ras i mangroveträsk och unika växter kalla dessa regioner hem. I vissa regioner, mangroveträsk är en viktig buffertzon mellan havet och marken, skyddar marken från stormflod som en följd av orkaner och tsunamis.

Halv-saltvatten kan också finnas i vissa sjöar och hav som Kaspiska havet. Salthalten i dessa sjöar och hav kan variera beroende på vattenflöde och tid på året, och de ofta värd många unika djur och växter. Det är inte ovanligt att se skiktningen i dessa vattenförekomster med kallt saltvatten på botten och varmare färsk eller bräckt vatten på toppen. Varje lager är värd olika djur, och störningar i lager kan få olyckliga resultat för den lokala ekologin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.