Vad är Alaska Salmon?

Alaskan lax är Stillahavslax som har skördats i delstaten Alaska. Eftersom det ofta är vildfångade, snarare än produktionsdjur, många människor som oroar sig för hållbara fiskemetoder söka Alaskan lax särskilt i butikerna. Staten har erkänt på marknaden för värdefull kommersiell produkt, och har lanserat reklamkampanjer för att främja Alaskan lax och att upplysa konsumenterna om fisken.

Stillahavslax är ett samlingsnamn för fisk i släktet Oncorhynchus . Alla Stillahavslax är anadramous, vilket innebär att de leker i sötvatten, men bor i havet för de flesta av sina liv. Köttet av stillahavslax är mycket uppskattad på grund av sin ovanliga rosa smak, smak och näringsvärde. Lax är mycket hög i omega 3-fettsyror, som är till stor nytta för människor. Alaska är en utmärkt källa för lax, eftersom fisken är flitigt i Alaska vatten.

Fem kommersiellt värdefulla arter säljs som Alaskan lax. Den största är O. tschawytscha , känd informellt som Chinook eller King lax. Denna art of Alaska lax är hög i olja, med en blå till grön rygg ljusdunkel med små fläckar. Den minsta arten av Alaskas lax är O. gorbusha , rosa lax eller DYSTER. Dessa fiskar är silver, med kraftigt fläckig organ.

annan vanligen skördad fisk är O. keta , som kallas silverbrite eller keta lax. Fiskare söker också Coholax, O. kisutch , de kommersiellt sett mest uppskattad arter, även känd som silver lax. Slutligen O. nerka , eller Sockeye lax, em är också fiskas i Alaska vatten. Dessa lax från Alaska finns rökt, fryst och färskt på många platser, och vissa konsumenter tror att de också har en överlägsen smak jämfört med andra lax. När du väljer Alaskan lax, bör människor försöker söka vildfångad lax, om möjligt. Fiskodling är ibland tillsammans med tvivelaktig miljömässiga praxis, särskilt när det gäller lax, eftersom den känsliga fisk kräver stor omsorg, inklusive stora mängder antibiotika. Flesta fisklokantor har skyltar som anger om fisken är vildfångad eller odlad, och dessa etiketter som egentligen behövs i vissa delar av USA. Människor bör också söka efter lax med jämnt färgad, fuktiga kött som inte ser fuktig eller för torr. Missfärgningar och slemmiga prickar är indikatorer på att fisken är av dålig kvalitet, eller som behandlades illa.

Det finns många kulinariska användningsområden för Alaskan lax. Det kan bakas, grillad, stekt, kokt, stekta eller friterade. Många tycker om stekt lax också, ofta med en enkel och mild sås som ger smak av lax att komma ut. För en mycket enkel stekt lax recept, prova förvärmning din broiler medan du förbereder en sås med citron, olivolja, färsk dill, salt och peppar. Muddra fisken i såsen innan den placeras i en ovenproof kastrull och gassande det fem till sju minuter, eller tills gjort, och serveras med citron skivor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.