Why Do Hundar Howl på sirenerna?

Det finns ett par förklaringar till varför hundarna tjuta vid sirener, dock inte alla hundar uppvisar detta beteende. Somliga tycker att en hund är känslig hörsel är den direkta orsaken och att de är faktiskt ylande eftersom de är i smärta. Enligt de flesta experter är detta inte fallet och organisationer som American Kennel Club peka ut flera andra skäl till att hundar ylar på sirener istället.

Howling är inte exklusivt för hundar, det är svårt att glömma den ensamma rop av varg. Vargar och andra djur pack använder tjut, och även om det låter tråkigt och ensamt, tjänar ofta ett annat syfte. Eftersom vargar och hundar båda har mycket angelägen hörsel, ett tjut hörs från långt borta, och vargar använda detta som en form av kommunikation och plats. Ett vrål kan skicka upp en signal som säger "jag är här!" Och den svarande tjut av andra vargar är ett svar på "Vi har over here!" När hundarna tjuta på sirenerna, de kan mycket väl uttrycka detta instinktiva beteende också. Vissa sirener låter som det fjärran tjut av en hund (åtminstone till andra hundar), och hunden får tillräckligt att vara till hjälp genom att skicka ett svar. Ett tjut leder ofta till en annan, vilket är anledningen till att du får höra en hel trakten av hundar ylande som svar. Om du någonsin har sett Disneys klassiska tecknade 101 dalmatiner , skymningen bark som uppstår mellan hundar över långa avstånd är ett bra exempel på detta pack beteende på arbetsplatsen. När en hund börjar skälla, andra att följa efter, vilket kan leda till skällande eller ylande hundar för miles och miles. Det är en kommunikation enhet och tycks vara en naturlig reaktion för hundar att skälla eller tjuta till varandra, och det verkar vara underskattad instinktiva. Det intressanta är att inte alla hundar tjuta vid sirener, eller bara tjuta mycket sporadiskt när de hör en. Till exempel, middag sirener, som vissa städer eller delar av städerna kan spela, ljudet väldigt lik den tjut av en hund. Du kanske märker några hundar yla vid sirener som låter mest som andra hundar, och bortse från korta staccato sirener som verkligen inte låter som ylande. Andra hundar tycks tjuta på alla sirener och några pooches ignorera dem helt. kan Hundar tränas att inte tjuta, mestadels. Ändå wiseGEEK författare kunde två collie som skulle köra längden av ett tunnland så att de kunde artigt tjuta vid middagstid sirenen varje dag utan irriterande deras ägare. Om du råkade på dem när de ylande, såg de mycket skam och skulle sluta omedelbart. Vissa raser verkar tjuta mer än andra, och ibland är det mycket individuell.

Du kan hitta några hundar tjuta vid sirener, andra hundar, och en majoritet av tiden. Detta kan vara ett meddelande som säger att hunden är ensam. Eftersom hundar är vana att leva i förpackningar, de människor som äger dem är deras förpackning. När en hund inte spenderar tillräckligt med tid med sina mänskliga Pack, kan det bark eller tjut oftare bara för att hitta andra hundar. Dessa vrål är inte inspirerad av ljud som sirener, men kan vara ett medvetet försök att hitta andra hundar så att hunden inte känner sig så ensam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.