Vad är en tysk Cockroach?

Trots namnet kommer från det tyska kackerlacka faktiskt i Asien, och var också vanligare i Ryssland långt innan man gjorde sin väg till USA och andra länder. Denna typ av kackerlacka är ett vanligt hushåll pest över hela USA liksom de flesta andra länder i västvärlden. Den tyska kackerlacka är den vanligaste skadedjur i lägenheter, hus, restauranger och hotell lika. Den vuxna tysk kackerlacka är relativt liten jämfört med andra kackerlacka arter, mellan 0. 5 inches (1,25 cm) och 0,625 inches (1,6 cm). Denna art är bruna eller ljusbruna, med distinkta mörk parallell linje märkningar som sträcker sig från huvudet till vingarna. De kan inte flyga, trots att en uppsättning fullt utvecklade vingar.

tyska kackerlackor föredrar att leva i en fuktig, varm miljö, och som sådan tenderar att dras till kök och badrum. Dessa miljöer leverans gott om mat samt önskad temperatur och luftfuktighet. Även denna art föredrar att äta på stärkelse, socker och kött, kommer de foder av många olika organiska ämnen, inklusive hår och skjul hudceller.

Liksom andra arter, är den tyska mört nattliga. Under dagen de gömma sig i mörka, varma, fuktiga områden, och dyka på natten till foder för inandning. Det är ovanligt att tyska kackerlackor måste ses i dagsljus. När kackerlackor är fläckig under dagen, betyder det oftast en tung angrepp är närvarande eller insekter är föremål för stressiga levnadsförhållanden såsom brist på mat. Den tyska kackerlacka utsöndrar ett ämne med karakteristisk lukt, som kan påverka smaken på livsmedel att insekterna äta på. Heavy infestationer kan orsaka en hel utrymme att ta den här oljig, obehaglig lukt. Den kackerlackor utför också sjukdomar som producerar organismer som kan orsaka gastroenterit hos människa. Dessa organismer som lever på organ mört och deponeras på någon punkt i mört möten, inklusive mat och köksredskap. Kackerlacka avföring är starkt allergiframkallande ämne som kan orsaka rinnande ögon, nysningar, nästäppa och astma.

kan ett antal olika strategier användas för att bli av med kackerlackor. Effektiv tysk kackerlacka kontroll kräver först att en grundlig undersökning tas för att fastställa var kackerlackor häckar, och där de kommer ut och in i boet platsen. Fällor kan sedan placeras i områden av kackerlackor är kända för att ofta. För tung infestationer det oftast mest effektivt att ha en exterminator använda fällor och kemiska behandlingar. Samtidigt är det viktigt att förhindra ytterligare reinfestation genom att förbättra sanitära förhållanden. Livsmedel bör förvaras i tillslutna, lufttäta behållare och ytor skall hållas rena.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.