Har Vampire Bats Exist Verkligen?

medan ordet vampyr slagträ för tankarna till bilder av Dracula och andra skräck-film tecken, sanningen är att naturen har några verkliga exempel på vampyrism. Den mest kända är vampire bat. Det finns tre arter av vampyrer att överleva enbart på blod: Vanliga Vampire Bats, White-winged Vampire Bats, och håriga ben Vampire. Även helt annorlunda med varandra, alla tre arterna är inhemska på den amerikanska kontinenten.

Vampire Bats lever på små däggdjur eller fåglar, beroende på art. De jagar bara på natten och måldjur sova. Vampire Bats flyga omkring som avger ultraljud och pulser med en IR-sensor för att hitta sin väg. Detta gör att de kan flyga helt mörkt och närma sina byten utan att upptäckas.

Vampire Bats verkar ogillar blod, eftersom endast ett fåtal fall av attack som rapporteras årligen. Däremot kan Vampire Bats orsaka allvarliga problem i områden där boskap och hästar strövar omkring utanför på natten. Även utfodring själv inte skadar djuret, är Vampire Bats kända för att bära rabies virus som kan överföras till djur och sedan i sin tur till människor. För att ge näring, Vampire Bats bita igenom djurens hud, orsakar ett sår inte större än 5 mm (0. 2 inches). Använda sin tunga, fladdermöss knä sedan i blodet. Special aktiva substanserna i deras saliv förhindrar blodet från koagulerande, samtidigt främja lätt översvämning. Varje gång de foder, Vampire Bats ta cirka två matskedar blod från sina byten, vilket räcker för att behålla sina små tum lång organ.

Grund av sin unika matsmältningssystemet, måste Vampire Bats foder minst en gång var 48 timmar för att överleva. Blod är vanligtvis rötas snabbt och förlorade genom urin, så det är viktigt att de ersätter den ständigt. Efter utfodring, Vampire Bats mesta återkommer till härbärgen, där de sover förrän nästa natt.

Förutom att vara otroligt flygmaskiner, kan Vampire Bats också gå, springa och hoppa med stor smidighet. Detta är en stor tillgång när förföljelse bytesdjur, och ett utmärkt sätt att flytta runt sina kolonier, som ibland består av över 2000 fladdermöss. Trots sitt dåliga rykte, Vampire Bats är ganska ofarliga för människor, och kan bli tama, särskilt när de bor i närheten av stora befolkningsgrupper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.