Why Do Hundar Pant?

Hundar flämta att reglera kroppstemperaturen, eftersom hundar har färre svettkörtlar än människor, och de flesta av svettkörtlarna är belägna längs foten av sina fötter. Genom flämtande, kan en hund sval munnen och tungan, tillsammans med blod som sprids genom huvudet, hålla kroppstemperaturen på ett säkert och normal nivå. Även hundar flämta att kontrollera ökande temperatur, kan man inte skydda sig mot extrem värme och djurägare bör noga övervaka sina djur vid varmt väder för att undvika värmeslag. När hundarna flåsa tungt vid varm väderlek kan det vara ett tecken på ångest. Den klassiska öppen mun, tunga lolling kroppshållning antas då hundar flämta hjälper till att kyla munnen och tungan, men innebär också ett förslag sval luft till de stora blodkärlen i huvudet, som omger näsan. Hundar flämta svalna dessa blodkärl, hålla deras hjärnor från överhettning och också kallare cirkulerande blodet genom resten av kroppen. Den stora ytan på tungan ger en mycket yta att kyla genom avdunstning, vilket är anledningen till hundar sticka ut tungorna när de flämta. Flämtande kyler också andningssystemet genom avdunstning, även om det ibland hundar flämta så snabbt att de faktiskt börjar hyperventilera, som kan vara farliga. Den normala kroppstemperaturen för hundar svävar mellan 101-102 grader Fahrenheit (38 -- 39 grader Celsius). En temperaturskillnad på bara tre grader till 105 grader Fahrenheit (41 grader) kan leda till tidiga tecken på värmeslag, och på denna punkt, även om hundar Pant, får de inte kan kontrollera sin stigande kroppstemperatur. Vid 108 grader Fahrenheit (42 grader Celsius), kan hundar drabbas av allvarliga organskador och död, om villkoret inte omedelbart åtgärdas av en veterinär.

Hundar flämta efter ett tungt träningspass och under varma dagar, och detta är helt normalt. Husdjursägare bör se upp för andra tecken på värmeslag, som omfattar snabbare eller onormal andning och puls, torr mun och näsa, tunga dreglande, kramper och blek eller extremt mörkt tandkött. Se till att din hund har tillgång till rikligt med färskt, kallt vatten tillsammans med skugga och aldrig lämna ett djur eller barn i en bil, även för en minut, eftersom temperaturen inuti bilar kan stiga mycket snabbt .

Om din hund visar symtom på värmeslag, cool honom eller henne omedelbart med kallt eller ljummet vatten, och förpackningarna is bakom benen, där stora mängder blod cirkulera. Erbjud din hund kallt vatten, men inte för mycket, och inte täcker din hund, eftersom detta fällor värme. Ta hunden till en veterinär så snart som möjligt för ytterligare behandling, eftersom vissa av de tecken på värmeslag kan bara uppenbara när det är för sent, och bara snabbt professionella uppmärksamhet kommer att rädda hundens liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.