Vad är Markasit?

Markasit är ett mineral består av järnsulfat. Det är ibland kallas vit pyrit, men är inte pyrit, eller Fool's Gold, som det ibland kallas. För att ytterligare förvirra frågor, de flesta ädelstenar kallas Markasit är i realiteten pyrit. True Markasit sönderfaller snabbt och inte håller bra i gem form. Den icke-gem Markasit är gul och kan uppvisa några gröna nyanser. Det kan också ha vit eller brun färgsättningar. Det är en relativt mjuk sten med en hårdhet på ca 6-6,5 på Moh hårdhet skala. Det utgör i det som kallas sprätt aggregat, där kristallerna separeras i kristaller som har liknande form åt huvudet på en toppen av en tupp huvud. På grund av detta speciella formation, är Markasit uppskattad i samlingsverk.

Tyvärr försämras samlas Markasit småningom, möjligen som ett resultat av bakterier. Bakterieämnen hittades rikligt i luften kan underlätta fördelningen av järnsulfat. Så småningom kommer en bit Markasit försämras helt i vitt pulver. En multnande Markasit kan påverka andra mineraler nära det. Markasit exemplar tenderar att vara åtskilda bromsa förfall av denna känsliga men attraktiv mineral.

Markasit pärlor eller pyrit är genomsyrade av visdom och tradition. De tros kunna fullgöra negativ energi, förbättra sin kommunikation förmågor, och skydda dem som utför farliga arbeten. Sådana lore tenderar att vara resultatet av hedniska traditioner.

Gruvarbetare, dock ofta ses pyrite negativt eftersom den hade en vilseledande utseende, som många misstog för guld. Många bygger sina åsikter på var att gräva eller panorera baseras på pyrit, och alltför sent fick veta att dessa stenar var värdelösa. Således ärvde namnet Fool's Gold.

Idag Markasit /pyrit pärlor är av värde eftersom de är en snygg svart som visas iriserande i ljuset. De är också mycket billigt, med lösa stenar i flera karat vanligen mindre än en US-dollar (USD). De som gör sina egna smycken ofta tycker om att använda pyrit grund av sitt vackra utseende och låga kostnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.