Vad är Fusilli pasta?

Fusilli pasta är en populär italiensk pasta form som har varit allmänt exporteras till stora delar av världen. Det är bland de vanligaste av de mer ovanligt formade pasta, eftersom Fusilli är mycket användbara i köket. Den kan ätas slätt som en pasta skålen, men det kan också vara inbakad i grytor, som används i pasta sallad och läggs till soppor. Flesta marknader bära Fusilli, och pasta kan också göras hemma. En pasta maskin kommer att vara till stor hjälp kockar som vill prova på att göra Fusilli hemma. Att göra Fusilli pasta, en bred remsa av pasta är försiktigt vriden att bilda en bit av spiralformade pasta. Den pasta är vanligen trimmas att bilda flera korta bitar av pasta, snarare än en lång vridet band. Vissa människor jämför Fusilli pasta till en korkskruv eller spiral, men pastan inte tekniskt bildar en spiral, eftersom det är vridna runt en axel. Annan pasta som cavatappi och spiralini faktiskt bildas som ringlar fjädrar, och mera korrekt kan kallas korkskruv pasta.

Fusilli är en diminutivform av fuso , det italienska ordet för "spindel . "Vissa människor också ringa pasta rotini, en anspelning på det roterande, vridna formen. Vissa producenter undfly både italienska namn, helt enkelt märka sina lådor med rotini "tråd" som är en enkel och ganska beskrivande namn.

Formen Fusilli pasta gör den väl lämpad att hålla ett sortiment av såser. De små sprickorna i helix form kan hålla på tunna, mycket lätta såser, medan spänstiga formen håller upp under tung kött såser också. Den tvinnade spaghetti anses också roligt att äta vissa konsumenter, särskilt unga gäster. Detta drag kan användas för att uppmuntra människor att avsluta sin middag, om detta är ett problem, eller att få folk intresserade av tillagningen.

Det bästa Fusilli pasta görs med hårda durumvete. Detta vete blir tät och sega kokt al dente, och det kommer också att hjälpa pasta formstabilitetens om det kokas längre. Fusilli pasta framställd av durumvete kan användas i rätter som måste värmas upp, eftersom pasta inte kommer att falla sönder lika lätt som pasta framställd av vete. Hemma kan Fusilli göras från antingen hårt eller mjukt vete, och ätas färska eller torkade, beroende på personlig smak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.