Vad är Curly Endiv?

Curly Friséesallat, även ibland kallas Frisée eller cikoria, är en bitter mörk lummig grön användas i sallader och andra rätter. Liksom andra endiver, har krullig endiv ett typiskt skarp, bitter smak som avsevärt förbättrar smak av gröna sallader, även om vissa konsumenter tycker att det är osmakligt. Vissa marknader och grönsakshandlare lager lockig endiv, och det är ofta genom kommersiella distributörer av produkter för restaurangnäringen. De gröna kan även odlas i hemmet. Den yttre bladen av krusig endive är mörkgröna och Lacy, bifoga ett tätt beslagna blek hjärta av löv. Ju mörkare blad, desto mer bitter det brukar vara, vilket är varför en del kockar föredrar att använda det mer blek inre blad. Den karaktäristiska Lacy, ruggig greener lägga intressant visuell kontrast till sallader, liksom en hel del näring. Curly endive är rik på folat, fibrer och vitaminer A och K, vilket gör det till ett utmärkt komplement till alla diet, särskilt för gravida kvinnor.

De flesta använder lockig endiv rå i sallader, vanligtvis i små mängder så att den bittra smaken inte blir överväldigande. De gröna kan också vara kort vissna och serveras varm. Som regel, gör det inte bra med långvarig matlagning, så om det läggs till en maträtt som soppa, det kastas in i slutet. Tänker använda lockig endiv inom fem dagar, eftersom det börjar gå dåligt efter det. att plocka ut lockiga endiv i butiken, leta efter en tätt beslagna, fräscha exemplar har en ny titt på det . Undvik curly Endive med fläckar av slem eller extrema missfärgning, vilket tyder på att den gröna sköttes inte bra. Sedan MAJ-November är säsong för denna sallad gröna betraktar lockig endiv vid andra tider på året med misstänksamhet, eftersom det inte kan vara av mycket hög kvalitet. Gång köpte, hålla greenerna tätt insvept i vegetabiliska skarpare.

Att odla lockig Friséesallat hemma, växt ut plantor eller frön efter sista frost. Vissa trädgårdsmästare vilja göra en blandad salladsbädd greener, skörd och påfyllning vid behov. I tempererat klimat kan sallad greener hållas växer för sex eller fler månader av året, vilket ger en fräsch, ren smak med grön sallad. För klassiska vita Friséesallat, bleka nästan mognad huvuden genom att täcka dem i tre till fem dagar, men se till att hålla bladen torra så att de inte upplever ruttnar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.