Vad är jasminte?

jasminte är en mycket aromatisk mängd te som är smaksatt med jasmin blommor. Förutom att ge en rik blommig doft, blommorna lägga till en subtil anteckning till te, som många tycker är ganska trevlig. Jasminte är lätt tillgänglig i kinesiska marknaden, och det kan ofta erhållas från stora livsmedelsbutiker eller specialbutiker te också. Många kanske känner till jasminte eftersom det är en frekvent erbjuder på kinesiska restauranger.

Beroende på sort, kan jasminte göras med grönt te eller Oolong te. Oolong jasmin är mycket vanligt, med en rik, mild smak som också tenderar att bosätta sig i magen. Många restauranger erbjuder Oolong jasminte av just denna anledning. Mer sällan är svart te används som bas. Den variant av svart te tenderar att överösa jasmin, dock som svart te brukar vara mycket garvsyra. Te är ofta mild nog att konsumera vanligt, även om vissa människor tillsätt små mängder socker ur en förkärlek för sötade teer. Att göra jasminte, jasminblommor skördas på höjden av sin blommande och sedan De botas med färdiga teer under förhållanden med noga reglerad fuktighet och temperatur. Som jasminblommor torka ut, ingjuter de teet med sin smak, ibland flera passager av bota används för att göra en extremt stark jasminte. Efter härdning är klar teet får sparken igen för att avlägsna fukt exuded av jasmin, och sedan kan förpackas för försäljning. I vissa fall är jasminblommor kvar i te. Denna funktion är endast prydnadsväxter, eftersom blommorna är i huvudsak luktfritt och LUKTFRI efter lagringen är över. De kan dock se ganska vackra som de rehydrera på tevatten och fäll. Bruket att lämna torkade blommor i te är faktiskt ganska utbredd, och många teer nyhet och tisanes innehålla torkade blommor eller sortiment blomman för att liva upp saker under bryggningsprocessen.

Det bästa jasminte är looseleaf, eftersom det omfattar hela blad, och ingen offcuttings och skaft. Helst bör bryggt löst i en tekanna och ansträngt för service, även om många föredrar att använda te bollar för deras brygga eftersom de är mer bekvämt. Både Oolong och gröna teer bör endast kortfattat stupade, eftersom de kan vända sig bitter med långa stöpning, och vattnet ska vara strax under kokpunkten för bästa smak och doft.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.