Vad är ett körfält Cake?

En Lane kaka är kärnan södra efterrätt. Denna kaka har funnits åtminstone sedan slutet av 1800-talet, när Emma Rylander Lane, av Clayton, Alabama, vann första pris med den i Alabama State Fair. Lane tårta dök upp i hennes kokbok 1898, då det hette "Prize Cake. " Men ursprunget till Lane kakan är troligen äldre än fru Lane recept.

Sydlänningar, som regel, är förtjust i kokos och frukt, och det är en sällsynt sydlänning som inte har en söt tand. Lane kakan med fyllning av kokos, kanderade körsbär och russin, förmodligen var populär i söder så tidigt som på 1830-talet, när sådana artiklar blev mer lättillgängliga. En ståtlig tårta på en hög tårta plåten var en statussymbol och Lane kakan besvarade behöver.

De flesta äldre Lane kaka recept innehålla ett recept på en vanilj eller vit kaka. I takt med den kakmix, dock kan en kock använda en favorit mix kaka, bakad i två 9-tums lager. Gul kaka är också ett bra val, eftersom det vanligen fuktig. Detta är nyckeln till en lyckad Lane kaka. Lagren måste vara fuktig. En torr Lane kaka är inte bra. En ambitiös kock kan prova att dela upp den kylda lager, så kakan kommer att ha fyra lager, men detta är frivilligt. Vad är inte frivilligt är användningen av god sprit för tårtan och fyllning. Brandy eller bourbon är det bästa valet och sprit ska vara "mjuk". Omkring en halv kopp (120 ml) med alkoholhaltiga drycker bör spooned in på lager och tillåtas att suga i. En halv kopp kommer suga båda lagren. Den andra hälften-cup går till fyllningen. Många kockar är överens om att Wild Turkey eller Jack Daniels är den bästa vätskorna för ett körfält kaka. En sann whiskey kan vara för bitter eller hårt för kakan, så en bourbon eller Tennessee Whiskey, liksom Jack Daniels, är bättre val. Skikten bör blötläggas efter att de är uppdelade. När kakan skikt har svalnat, split och blöta, är det dags att göra fyllningen. Vissa kockar föredrar en dubbel panna för detta, men en gjutjärn stekpanna är författarens val. Eftersom ett körfält tårta fyllning har godis-liknande egenskaper, bör kocken alltid använda en träslev för omrörning, så att inte ge en metallisk smak på fyllningen. En standard Lane tårta fyllning kräver att sex till åtta äggulor, två pinnar smör, 1 dl socker, 1 kopp russin, 1 kopp riven kokos, 1 kopp hackade pekannötter, 1 /2 kopp kanderade körsbär, hackade, och 1 /2 halv kopp bourbon.

I ett strykjärn stekpanna på medelvärme-låg värme, smälta smör till ljummet. Lägg socker. Rör tills blended. Lägg äggulorna och rör om väl. Se smör /socker blandningen inte är för varmt-annars kommer ägg YSTA. En kock kanske vill lägga lite av smeten till äggen först, och sedan lägga till dem i blandningen. Lägg frukt, kokos och pekannötter. Cook på medellång till medium-låg värme 15 till 20 minuter under ständig omrörning tills blandningen bubblor och blir vit och sirapsliknande. Fyllningen bör vara nästan candy-like. Tillsätt bourbon långsamt under ständig omrörning och koka ytterligare 1-2 minuter. Detta recept kommer att fylla och is två eller tre skikt. En del kockar avsluta ett Lane tårta genom att fylla lagren med kokos blandningen, och sedan glasyr det hela med en vit, sju minuter glasyr. Vissa kockar frost hela kakan med fyllningen och en del fylla lagren och sprid fyllningen över toppen. Någon av dessa metoder är acceptabla och en är "äkta" som en annan.

Inte helt överraskande, eftersom arbetet innebär en Lane kaka är vanligtvis en semester efterrätt, och det gör ett underbart alternativ till de typiska fruktkaka. Men resultaten är värt alla ansträngningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.