Vad är Acorn Squash?

Acorn Squash är en vinter squash, vanligtvis först tillgänglig i mitten eller sen höst. Både sommar och vinter squash tillhör samma släkte, Curcubita . Acorn Squash är specifikt för Curcubita pepo sort. Skillnad sommar squash, har vinter squash ett hårt yttre skal som inte kan ätas. Bakning eller ånga pumpan ger fantastiska resultat-en söt gul till orange kött som skryter extraordinära näringsvärde och smak.

Många av versionerna av vintern squash på marknaden är mer nyutvecklade än ekollon squash. Den butternut squash, till exempel, var inte först skapade tills 20-talet. Acorn squash i sin ursprungliga form är gammal och var en sann krampa i Native American diet.

början, växte de flesta former av vinter squash vilda och skördades endast för sina frön. Kött av ekollon squash och alla dess följeslagare i vinter squash familjen ansågs bitter. När sanna odling började, blev de större odlade squash sötare och har valts ut särskilt för sötma. The Acorn Squash är en av de mindre av vintern squash, och inte överraskande, antyder dess namn sin form. Det är räfflade, vanligen grönt med orange eller gula stänk av färg, och väger två till tre pounds (. 45-1. 36 kg). Nyare sorter får gyllene eller nästan vit i färgen, och vissa varianter har ökat för att uttrycka mer grönt och orange färg, ofta kallad sorter part färg.

På grund av den begränsade storleken på Acorn squash, många föredrar dem eftersom de är lätta att tillreda. De kan bakas, fyllda och bakad, kokt, microwaved, och köttet kan lätt bli mosad för att lägga till soppor, eller som ersättning för att pumpa in pumpkin pie recept. Flesta vinter squash kan ersättas med andra former av vinter squash. Även sötma varierar, är det ekollon squash anses allmänt medium sweet.

Baking ett ekollon squash är ganska enkel. I den enklaste formen, kan du halvera bara squash, scoop sina frön med en sked och grädda i cirka en timme. Vissa människor täcka squash, eller grädda den i en skål omgiven med vatten så det översta lagret av ekollon squash inte hårdna. Det är inte nödvändigt att skala av Acorn squash, kan detta lätt göras förrän det är kokt eller bakad, eller det kan helt enkelt vara serveras i sitt skal.

Acorn Squash par väl med välluktande kryddor som kanel, muskot och kryddnejlikor. I mosad form, om du verkligen vill vara dekadent, kan du lägga lite smör och lite brunt socker för en söt vinter sida skålen. Du bör också överväga ekollon squash som en av de stora vinter squash för vegansk eller vegetariska rätter. Storleken gör den perfekt för enskilda fyllda portioner, och det bäddar för en rejäl måltid.

näringsmässigt, en halv kopp (113. 4 g) av ekollon squash innehåller ca 57 kalorier. Det är hög på A-vitamin, kalium och folsyra. Ekollon squash förbli ett lätt att förvara mat också-det genomsnittliga ekollon squash kan hålla för en till två månader i ett svalt och torrt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.