Vad är en Corkage avgift?

En corkage avgift dras av en restaurang som beskyddare tar med eget vin till en måltid. Den corkage Avgiften är vanligtvis minimal och anses vara en service avgift till restaurangen för att öppna och serverar viner från utanför deras källare. Användningen av en corkage avgift är utbredd i många delar av USA, särskilt tung vinproducenter såsom Napa County i Kalifornien. Den corkage Avgiften är inte avsedd att vara ett straff för fiket och bör inte ses så.

beroende på läge och ibland vin, kan corkage avgiften varierar kraftigt, och det är en bra idé att ringa i förväg om du tänker ta med dig eget vin på restaurang. Vissa anläggningar tillåter inte utanför viner, medan andra är glada att ge dem. I vissa stater kan det inte vara lagligt för kunder att ta med sina egna viner till en restaurang. Om du ringer för att boka, och frågar om det corkage avgift så att du är förberedd när du anländer. Många anläggningar erbjuder skalas corkage avgifter beroende på vilken typ av vin som väckts i och hur många flaskor som finns. Andra kan avstå från corkage avgift om kunder beställer en flaska eller två från restaurangens vinlista. Om vinet behöver särskild vård, såsom kylning eller extra andas tid vidta lämpliga åtgärder.

Vin är en viktig källa till uppmärkning för restauranger, och förlust av vinförsäljningen kan sänka resultatet. Av denna anledning, de flesta restauranger tar ut en corkage avgift som motsvarar deras billigaste flaskan, för att ta igen åtminstone en del av de potentiella förlorade intäkter. Som en allmän regel, att i ett vin som är minst lika dyrt som restaurangens billigaste erbjudande. Restauranger som lägger mycket tid, energi och pengar i att utveckla en vinlista kan bli kränkt av beskyddare som undfly sina viner, särskilt som många kockar hålla i vinlistan i åtanke när nya rätter. Utforska en restaurangens vinlista och prata med personalen om deras viner är ibland ett underbart sätt att göra nya upptäckter.

När föra in utanför viner, anses det vanlig hövlighet att erbjuda kyparen, och sommelier, om restaurangen har en, en smak. Vanligtvis är det vin som gäster bidrar med är speciella och sannolikt inte på vinlistan. Kanske middag är en speciell händelse, eller fiket har en omfattande källare hemma att välja mellan. Käbbel om corkage avgiften anses dålig form-acceptera det med grace och njuta av din måltid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.