Vad är böngroddar?

böngroddar är anbudet ätbara skott av grodda bönor. De flesta människor tänker Mungböna skott när böngroddar nämns, men ett brett sortiment av frön, nötter, spannmål och bönor kan grodda. Den något krispiga konsistens och söt smak av böngroddar gör dem till ett populärt komplement till ett sortiment av rätter. Eftersom böngroddar har blivit en vanlig ingrediens, många livsmedelsbutiker bära dem, och de kan också vara beredda på hemmaplan.

Mung böngroddar sitt ursprung i Asien, där de har gjorts och använts i tusentals år. Kulturell diffusion ledde till uppkomsten av skott på andra platser och i andra kök, och intrepid kockar började gro alla möjliga saker att lägga till sin mat. I de flesta fall kan böngroddar användas råa eller lätt kokta, och de bör användas så snart som möjligt. Om böngroddar ska kokas, kan de frysas i upp till tre månader. Att göra böngroddar, bönor är indränkt i vatten och sedan placeras i en varm mörk plats för att stimulera groning. Bladen regelbundet sköljas när de växer, och inom några dagar, har små ätliga skotten börjat dyka upp. Dessa skott är alltid tvättas före användning, och de används vanligtvis medan de fortfarande är korta. Längre sprouts tenderar att få mer träiga och bitter. Utsätta groddar för solljus kan få dem att börja photosynthesizing, vilket gör dem ljusgrönt. P

Många saker kan grodda. Alfalfa frön, rädisor, Adzuki bönor, linser, ärtor, garbanzos, korn, solrosfrön, quinoa, och ett sortiment av andra frön och kärnor är alla grodda för en mängd användningsområden. Varje typ av skott har en lite annorlunda smak, och några groddar tillåts växa till större "baby greener. "Solrosfrön göra en populär baby grön. Groddar är höga på A-vitamin och låga i kalorier. Beroende på anläggningen, kan groddar har ytterligare näringsmässiga fördelar. När du väljer böngroddar i mataffären, leta efter fyllig, fräscha exemplar som inte är slemmiga, halta, eller trådiga. Använd böngroddar inom två dagar, och se till att skölja dem före användning. Groddar är en vanlig orsak till bakteriell kontaminering så blir en vana att skölja alla typer av skott innan du äter dem.

För att böngroddar hemma, börja med blötläggning mungbönor i ljummet vatten över natten. På morgonen, dränera fröna och skölj dem. Lägg dem i en stor öppning burk omfattas cheesecloth, och låta dem vila i en sval mörk plats, skölj morgon och kväll. I varmare klimat, kan du behöva skölja skott oftare för att hindra dem från att bli härsken. När böngroddar har utvecklat korta skott, de är redo att äta. Samma förfarande kan följas för groning andra livsmedel, men se till att använda mat-grade bönor, frön och nötter för groning. Utsäde för trädgården behandlas ofta med skadliga ämnen som svampmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.