Vad är linfrö Bröd?

linfrö bröd är bröd med tillsats av lin frön, malda linfrön eller linfröolja. Eftersom linfrö tros ha hälsofördelar för konsumenterna, är linfrö bröd vara en hälsokost. Dessutom har den en varm, nötaktig smak som vissa konsumenter tycker är ganska trevlig. Många hälso-mataffärerna lager linfrö bröd, och det kan också göras hemma relativt lätt.

Lin har odlats i tusentals år för sina användbara fiber. Det visar sig att utsäde av anläggningen är också användbara, eftersom de innehåller mycket omega 3 fettsyror och lignaner, två läkemedel som är tänkta att vara bra för kroppen. Linfrö och dess olja kan hjälpa till att sänka kolesterolet, minska risken för hjärtinfarkt, och främja den allmänna hälsan. Det finns ett antal användningsområden för linfrö, som kan strös på sallader i frö eller olja form, grodda göra crackers eller läggas till bakverk för extra smak. En del kockar bara lägga lin frön till en regelbunden bröd recept för ytterligare struktur-och hälsofördelar. Ground flaxseeds kan också läggas till ett bröd deg, för dem som inte tycke frö bröd. Fröna kan också strös på toppen av en limpa. Andra bagare gör linfrö bröd med allmänna mat hälsa i åtanke, med hela korn mjöl och ekologiska råvaror. att göra en enkel linfrö bröd, börja med att lösa en tesked jäst i tre koppar vatten och lägga till två koppar hela vetemjöl. Låt denna blandning för att sitta en kort stund innan du lägger tre matskedar linfrön och en matsked av finmalen havssalt. Rör om att kombinera innan du lägger till ytterligare två koppar hela vetemjöl, tillsammans med cirka fyra koppar spelt mjöl. Lägg till koppar mjöl i taget så du blanda degen, så att den når långsamt en tät konsistens och börjar dra bort från sidan av bunke.

Knåda degen cirka 10 minuter på väl mjölat bakbord och låt den jäsa i ca två timmar, tills dubblas i storlek. Punch degen ner och dela den i två loafs, som bör tillåtas att stiga, täcks i limpan skålar eller på ett stort ark pan cirka 45 minuter. Värm ugnen till 425 grader Fahrenheit (218 grader Celsius) medan degen ökar, och att sedan tillaga den på den nedersta hyllan i 45 minuter, eller tills brödet låter ihåligt när avlyssnas. Vrid linfrö bröd på ställ att svalna. Den kan serveras varm med ett sortiment av pålägg, eller helt kyls och lagras för senare bruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.