Vad är en Te Sandwich?

Ett te sandwich är en speciell typ av lätt smörgås serveras vanligen under eftermiddagste, och avsett att fungera som ett mellanmål, snarare än en allvarlig måltid. Många tehus i Storbritannien smörgåsar erbjuda te, och som levererar brittisk stil teer från hela världen brukar också har flera sorter på menyn. När väl förberedda, ett te smörgås är lätt och smakrik, med en jämn konsistens som saknar sogginess eller klumpar av ingredienser. En sann te smörgås har flera grundläggande egenskaper, som börjar med vilken typ av bröd. Tät, är tunna skivor bröd för att göra te smörgåsar, och brödet är traditionellt vitt, även råg och pumpernickel används ibland också. Ett te smörgås är också crustless: kockar skära skorpan på brödet av efter smörgåsen monteras, så att ingredienserna springa hela vägen till kanten på smörgås. Storlek är också en faktor: en te smörgås måste vara små. Traditionella te smörgåsar görs genom att klippa ett enda smörgås i fyra triangulära kvartal, men finare former gjorts med cookie cutters finns också. Slutligen, ett te smörgås alltid beredd med ett tunt lager smör, mjukost, eller en liknande spridning på bröd, för att förhindra att sandwich från att bli blöt.

Många kockar förbereda bröd och fyllningar i te smörgås i förväg, men inte montera smörgåsen till sista minuten. Detta minskar ytterligare risken för blöt bröd, en mycket önskvärd egenskap. Det smörgåsar brukar serveras på en bricka te, och ett urval av smörgåsar kommer att presenteras på en gång, så att flera smaker kan provtas. Det finns ett antal gemensamma fyllningar för te smörgås, inklusive själva sinnebilden gurka smörgås. Gurksmörgåsar görs genom att sprida ett tunt lager smör på vitt bröd, och sedan skapa ett lager av skalade, skivad gurka. Gurkorna är vanligtvis klappade med handdukar för att avlägsna en del av fukt, och smörgås strös med citronsaft och peppar innan den övre delen är placerade på extra zesty smak. I vissa fall är vattenkrasse läggs till smör för en extra dimension av smak.

Andra fyllningar i en te smörgås kan vara saker som Deviled ägg, curry kyckling, pepprig ost, skinka och ost, rökt lax, leverpastej, och blandningar skaldjur. I samtliga fall, ingredienserna till fyllningen är finhackad och blandad med smakrika accenter som gräslök, curry, senap, paprika, kapris och vitlök. Fyllningen sprids tunt och jämnt över brödet och ibland pressas att se till att det redan före skärs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.