Vad är Marinara sås?

Marinara sås är en populär, robust italiensk sås med tomater, lök och örter. Den röda såsen tenderar att vara lite sting än andra standard tomatsåser, med stora mängder vitlök, oregano, basilika, och till och med chilipeppar. En orsak till populariteten för Marinara sås är att det är i allmänhet snabbt och lätt att tillaga. Enkelhet Marinara sås gör det också en gemensam, mångsidig grund för många stora italienska rätter.

Även Marinara sås har traditionellt använts för att naturligt belysa mild smak av pastaprodukter såsom LINGUINI eller ziti, det är också en populär dippsåser för plockmat som stekt pinnar mozzarella och Calzones. Marinara sås kan också användas för att lägga till lite krydda till kötträtter som kyckling, kalv parmesanost, stek fläsk och grillade skaldjur. Man kan även krydda upp en hamburgare eller en kyckling filet smörgås med hjälp Marinara sås i stället för de mer traditionella senap och majonnäs.

Marinara sås ursprung med sjömän i Neapel i det 16th århundradet, efter spanjorerna införde tomat till sina grannländer. Ordet Marinara härstammar från Marinaro , som är italienska för "i havet. "På grund av detta tror många felaktigt Marinara sås innehåller någon typ av fisk eller skaldjur. Men översätter Marinara sås löst som "sås av sjömännen," eftersom det var en meatless sås utsträckning använts på segelfartyg innan modern kyl teknik uppfanns. Bristen på kött och de rena enkelhet att göra gott Marinara sås var särskilt lockande för kockar ombord seglar, eftersom syrainnehåll av tomater och avsaknaden av någon typ av kött fett resulterade i en sås som inte lätt kan förstöra .

Även Marinara sås har ett rykte om att vara lätt att göra hemma, finns för närvarande flera hundra olika typer av Marinara erbjuds på marknaden. Kanske den ökade populariteten för Marinara sås beror på aktuell forskning som visade att kokta tomater är rika på lykopen, en antioxidant som kan minska risken för vissa typer av cancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.