Vad är Hazelnut Smör?

Hazelnut smör är en rik, krämig nöt smör som framställts av produkten av hasselnöts-eller FILBERTNÖT träd. Även om inte lika populär som mutter Butters gillar jordnötter och mandel, hasselnöt är smör ibland tillgängliga i livsmedelsbutiker och hälsokostbutiker. Det är också möjligt att göra hasselnötter smör hemma med hjälp av en mixer eller nötter kvarnen. Att göra hasselnöt smör, hasselnötter rostade och då marken med olja. Vissa tillverkare använder hasselnötsolja, medan andra kan lägga mandel-, oliv-, eller Grapeseed. Endast en liten mängd olja som behövs, eftersom nötter är naturligtvis helt oljiga. Slutresultatet är en tät pasta som kan flecked med bitar av huden på hasselnötter, såvida de inte har tagits bort. Som i fallet med jordnötssmör, är hasselnöt smör finns i krämig och chunky format.

Liksom andra nötter smör, är hasselnöt smör mycket fettrik. Den höga fetthalten gör den rika och mycket roligt för många konsumenter, men också ett hot mot stabiliteten i hasselnötter smör. Storebought smör brukar hållbarhet i sex månader till ett år innan den öppnas. Bruten muttern smöret kylas så att de naturliga oljorna inte härsknar, och helst användas inom fyra månader. Se till att röra hasselnötter smör när du använder den, eftersom fett tenderar att bilda ett skikt ovanpå. Det finns ett antal användningsområden för hasselnötter smör. Eftersom det är så rik, är det viktigt att komma ihåg att lite räcker långt. Vissa konsumenter vill sprida hasselnötter smör på rostat bröd eller kakor, eller äta det med frukt såsom äpplen. Hasselnöt smör kan också ingå i dessert recept som kräver jordnötssmör, eller flera lager i kakor och smörgåsar cookie. För människor som är förtjusta i Wiener mat är hasselnöt smör en viktig del av hasselnöts gallrar, populär smör kakor som kan doppas i choklad för ett speciellt lyxig smak.

Förutom att vara mycket fett, hasselnötter smör har också en stor proteinhalt, precis som nötter själva gör. Nötterna innehåller även en del kalcium och järn. Även hasselnöt smör är förmodligen inte hälsosamt i stora mängder helt enkelt på grund av fetthalten, en liten utstryk av det har några kost förtjänster. Det är också viktigt att komma ihåg att fettet i hasselnötter smör är en "bra" fett som inte får inverka negativt kolesterolnivåer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.