Vad är en Muskot gråter?

En muskot rivjärn är en handhållen köksredskap som används för rivning eller slipning kryddor samt livsmedel som t. ex. vitlök eller choklad. De två vanligaste typerna av muskot graters omfatta den typ som har en metall avsnitt för galler på utsidan och den typ med ett handtag för att vända och galler mekanismen inuti. får muskot rivjärn göras från klar akryl, rostfritt stål eller krom eller en kombination av dessa material. Flesta muskot graters inkludera en plats i rivjärn för att lagra hela muskot. På detta sätt kan du hålla bara muskot rivjärn över en gryta med gryta eller en kopp varm äppelcider och tillsätt färskriven kryddor.

Många muskot graters är cylindriska eller runda. Typen med handtaget är ofta runt med en riven muskotnöt lagringsutrymme i mitten som har förslutbar mössa. Dessa kan göra en fin present för hemmet kock som har allt. Du kan lämna en påse hel muskotnöt tillsammans med muskot rivjärn och binda ihop allt i en ganska rött band för en vacker presentation. Det fina med en muskotnöt rivjärn är att den kan användas till många andra mat också. Kanelstänger, vitlöksklyftor, choklad, citronskal och ingefära är några av möjligheterna att använda en muskotnöt rivjärn för. Vissa personer galler även hårdost som fontina och Parmigiano Reggiano med det. Muskot graters med metall galler yta på utsidan ofta har förvaringsfack för kryddor på toppen av rivjärn.

När du köper den typ av muskot rivjärn med handtaget, se till att handtaget vänder lätt. Många kockar föredrar denna typ, eftersom fingrarna inte har en chans att riven tillsammans med den mat som de gör på den typ med metall galler avsnittet på utsidan. Flesta muskot graters kan antingen tvättas i diskmaskinen eller bara torkas bort. Om du är ny till matlagning med muskot, försöka lägga till lite till en tjock soppa eller till och med lite te eller kaffe för att få dig som används för att de rika smaken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.