Vad är White Gazpacho?

White Gazpacho är en modern ta på sig en traditionell kall soppa maträtt från Spanien. Även gazpacho består av ett bröd och tomat bas, ersätter vit gazpacho den glada tomater med kyla gurka, mandel och vitlök. Detta kyld soppa är en utmärkt förrätt, eller som kan serveras med crusty bröd och frukt för att fylla vår eller sommar lunch.

White gazpacho kan vara mindre känd än sin tomat-fyllda föregångare, men det är inte mindre delicious. Aromatisk och stickande vitlök blandas fint med gammalt bröd, mandlar och mild gurka för en imponerande skiktade smak. Gazpacho bör kylas i några timmar före servering, soppan är ganska rik, och stora delar är förmodligen inte nödvändigt.

För att göra en grundläggande vit gazpacho, kombinera flera vitlöksklyftor, tre skalade gurkor, och en kopp (236 ml) av skållade mandlar i en mixer. Lägg sherry eller vitt vin, vinäger smak, och blanda med 1 /2 en kopp (118 ml) med spanska olivolja. Även lättare hittades italiensk olivolja kan användas, fruktig karaktär spanska sorter kommer verkligen komplettera smakerna i soppan. Tillsätt tre till fyra delar av bageri bröd, helst kvar ute över natten för att bli gammal.

Efter blandning, du får stam eller delvis stam soppan om så önskas, även om vissa människor föredrar chunky textur den ursprungliga produkten. Chill i flera timmar eller över natten, provning ibland kryddningen och lägga salt, peppar, vinäger eller olja som föredras. Om du har ansträngt soppan, försök tjänstgör i enskilda snapsglas. Annars slev soppa i kylda skålar, över en bädd av skivad gröna druvor och körsbärstomater. Som bisarra som vindruvor och vitlök soppa ljud tillsammans, är denna kombination en klassisk favorit bland spanska matälskare.

White gazpacho är en bra start på en spansk-tema måltid, och par väl med andra typiska regionala erbjudanden. Om det fungerar som en förrätt, lägga ut brickor av spanska oliver och marinerade champinjoner komplement till skålen. Ett spanskt mousserande vin som cava kommer att koppla ihop bra med soppa, eller prova med något torrt vitt vin som Pinot Gris. Vit gazpacho är en mycket enkel rätt med lite förberedelsetid, vilket gör det till en perfekt soppa för att öva och experimentera med spansk mat. Skålen är traditionellt serveras under sommaren och försommaren, men om du själv begär vitlök och mandel behandla mitten av januari, du lyckligtvis inte behöver gå långt för att hitta ingredienserna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.