Vad är Circus Jordnötter?

Circus Jordnötter är en typ av marshmallow godis. I motsats till namnet dessa godis har ingenting att göra med cirkusar, och lite att göra med jordnötter. Många människor är medvetna om att det finns Circus Jordnötter, och uppfostra dem i diskussion skall leda till en livlig debatt, som vissa adore this godis, medan andra inte är så förtjust i det. Mest godis butiker och stora marknader bära Circus Jordnötter, tack vare sortiment av företag som gör detta godis produkt.

Klassiskt, Cirkus Jordnötter är gjutna i form av jordnötter, som förklarar "Peanut" i namnet , men de är banan i smaken, och egentligen inte innehåller några jordnötter. Bara för att lägga till förvirring, är cirkus jordnötter typiskt färgade orange, men det är också möjligt att finna dem i vitt, rosa och gult vid tillfälle. Den bisarra utseende och motsägelsefulla smak av cirkus jordnötter kan förklara varför många konsumenter har problem med detta godis. Du kan bli förvånad över att Cirkus Jordnötter är mycket gamla. De utvecklades under 1800-talet, och är faktiskt en av de äldsta godis att förbli ständigt på marknaden. Ursprungligen var Circus Peanuts endast ut under våren, på grund av oro för sötsaker stabilitet under andra årstider. På 1940-talet tillät plastförpackningar och förfinad teknik tillverkande företag att börja erbjuda Circus jordnötter till sina fans året runt.

strukturen på Circus Jordnötter varierar, beroende på hur färska de är. Extremt färsk Circus Jordnötter kommer att känna ungefär som marshmallows i munnen, med en mjuk ton. Ju längre Circus Jordnötter får unken, desto mer skummigt de får, med extremt gammal Circus Jordnötter liknar polystyren. En del människor föredrar att konsistens och smak av unken cirkus jordnötter, och de kommer att lämna en väska öppen i flera dagar innan du äter godis för att kunna ålder till rätt konsistens.

Detta godis normalt kommer i stora påsar, och man ibland ser Circus Jordnötter lurar i godis provtagare och kontor godis skålar. Några kända tillverkare av Circus Jordnötter är: Brach's konfekt, Spangler konfekt och Melster godis. Alla använder mer eller mindre samma recept, och alla recept innehåller gelatin, så Circus Jordnötter är inte säkra för veganer och vegetarianer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.