Vad är grillad ananas?

Grillad ananas är en dessert som marinering skivor av ananas och förbereda dem på grillen. Den grillning processen mjukar upp frukt och caramelizes naturligt socker inuti, vilket skapar en mycket distinkt smak som vissa människor tycker är ganska trevlig. Grillad ananas kan ätas varm eller kall, och det är klassiskt serveras efter sommaren måltider, speciellt måltider med ett tropiskt tema. Vissa människor fungerar också grillad ananas som förrätt, ofta med målet att hålla underhöll gästerna medan huvuddelen av måltiden kockar.

Ananas är naturligt högt C-vitamin, vilket gör det en frisk förutom smakrik dessert. För människor som upplever obehag när de äter färsk ananas på grund av enzymer i frukt, matlagning hjälper till att bryta ned dessa enzymer minskar irritation i läppar och tunga. Att göra grillad ananas, är det bäst att använda en färsk ananas, snarare än konserverad ananas, som tenderar att vara mjuk och ibland grötig. Det ananas ska skalas, fyllda, och klippt på ett sådant sätt att ananas skivor är stora, så att de inte faller genom spjälorna på grillen om de lagar mat. Det är också möjligt att använda en grillning bur, som är ett litet metallnät rutan att grilla ananas. Vissa kockar också bara lägga ananas till grillad kebab, ett annat sätt att förbereda grillad ananas.

marinader till grillad ananas kan vara mycket olika. En klassisk Caribbean marinaden innehåller rom och socker, som kommer caramelize fint och ibland skapa en liten skorpa runt ananas som man grillar. Citronsaft, paprikapulver och en skvätt socker kan också användas för en mer kryddig marinad och kockar kan också använda olika länder i Asien-inspirerade marinader, eller uppfinna sina egna, med ingredienser som honung, citronsaft, kanel, och så vidare.

När skivor av ananas träff grillen, de brukar bara behöver omkring en minut eller så på varje sida. Målet är att lindra frukten något medan uppvärmningen igenom det och delvis caramelizing det. Om frukten får koka för länge kan man utveckla en grötig konsistens och smaker av frukt och marinaden kommer att köra tillsammans, ibland resulterar i en ganska intetsägande slutprodukt. Kockar som använder rom marinader kanske vill vara medvetna om att deras ananas skivor kan fatta eld. Detta är helt normalt, och värmen inte räcker för att skada eller bränna ananas, så lågorna bara bör tillåtas att gå ut på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.