Vad är Hot Buttered Rum?

Het smörad rom hör en familj av kryddad drycker populär under semesterperioden. Drycken är gjord med smör, rom, socker och kryddor, och utspädd med varmt vatten som värmer den. Efter en dag i rask vinterväder, en het smörad rom kan vara ett trevligt sätt att värma upp och slappna av. Vanligtvis är heta smörad rom serveras i tjocka Koppar kommer att behålla värmen utan att spricka. Drycken tenderar att vara söt, med en kraftig spark från rom som gör det ganska gott. Som många varma alkoholhaltiga drycker, har heta smörad rom sitt ursprung i Europa. Kryddade drycker gjorts med olika alkoholer har funnits i tusentals år. Heta smörad rom trädde förmodligen scenen på 1700-talet, när den potenta sprit började importeras från den jamaicanska kolonierna. När vattenförsörjningen var potentiellt farlig, människor konsumeras ofta en hel del alkohol, och kom med kreativa sätt att laga och servera genast. På vintern var värmande drycker avgörande för dåligt isolerade, kyla byggnader.

Basen för heta smörad rom kallas ibland smet, och kan göras upp till en månad i förväg. Smeten kan frysas och öser ut efter behov. Att göra en smet för klassiska heta smörad rom, blanda en käpp osaltat smör med två koppar ljus brunt socker, en tesked kanel,? tesked muskot, och? tesked kryddnejlika. Blanda ingredienserna väl och förvara dem tills de är klara för användning.

För att heta smörad rom, lägga två matskedar av blandningen i en mugg och häll cirka tre uns rom över dem. Tillsätt kokande vatten och rör om tills alla ingredienser har blandats. Du kan tjäna heta smörad rom slätt, eller så kan du lägga vispad grädde, kanelstänger, eller annan semester garnering. Heta smörad rom ska serveras genast, eftersom ingredienserna börjar skilja det svalnar.

Het smörad rom kan serveras med cocktails året runt, men traditionellt det serveras med julen drycker såsom ägg nog, glögg och kryddat cidersorter. Liksom andra uppvärmd jul alkoholhaltiga drycker innehåller heta smörad rom fortfarande alkohol och intag bör modereras. Om du visar heta smörad rom på en fest, se till att ha alkoholfria alternativ för unga gäster och förare, så att de inte känner utanförskap av semester firande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.