Vad är Epoisses Cheese?

Epoisses ost är en hantverkare franska obehandlad mjölk ost med en karakteristisk stark lukt och rinnande interiör. Liksom många traditionella franska ostar, kan den intensiva bitter på osten oattraktiv för vissa konsumenter, medan andra frossar i det. I USA, där obehandlad mjölk är förbjudna om de har åldrats under minst 60 dagar, en pastöriserad version av Epoisses ost finns tillgänglig, med en mycket mindre vibrerande smak.

Osten har sitt ursprung i Epoisses , en stad i Bourgogne i Frankrike. En närbelägen stad, Brochon, gör en liknande ost som kallas Ami du Chambertin. Osten har gjorts sedan åtminstone 1700-talet, och sägs ha varit en favorit av Napoleons. Många andra berömda franska mat kritiker och personligheter har fans av Epoisses ost, som vanligtvis serveras efter middagen som en ost att avsluta en måltid.

För att göra ost, mjölk försiktigt koagulerat och sedan torkats för att avlägsna vasslen. De återstående ostmassa saltas och hälls i formar utan att vara tungt packad. Som ostar företag i formar, de tvättas, först i saltlake och senare i konjak eller vin. Som en följd av ostarna utveckla en karaktäristisk salt smak, tillsammans med en orange rödaktigt skal. Osten får ålder för omkring två månader innan den skickas till marknaden, och den måste ätas snabbt. En bra Epoisses ost luktar stickande, och kommer att likna en SENTIMENTAL pasta när uppsprättad. Osten är ofta serveras med skedar, så att konsumenterna kan sked osten ut på hjärtlig hantverkare bröd och vissa frukter. Osten kan också kopplas ihop med starka röda viner och vita kryddig. Om osten luktar starkt av ammoniak eller är intensivt rinnande, är det inte längre gott att äta och det ska kasseras.

År 1956, ett cheesemaker namn Robert Berthaut tillsammans med sin hustru, blev oroad över franska ostar hantverkare. Han började göra Epoisses, tillsammans med ett urval av andra ostar. Idag Berthaut etikett förknippas med Epoisses ost som görs i traditionell stil. Berthaut gör också en version som är godtagbart för försäljning i USA, eftersom mjölken värms upp tillräckligt för att döda skadliga bakterier. Vissa producenter märkningen också osten Epoisses de Bourgogne, att visa att det är ett äkta Epoisses ost från Bourgogne. År 1991 fick osten en Appellation av kontrollerat ursprung, för att bevara sin historia och integritet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.