Vad är Leek Flower sås?

Leek blomma sås är en kinesisk krydda som görs från den kinesiska purjo blomma, en grönsak i lök familjen. Leek blomma sås har en distinkt VITLÖKS smak med inslag av gräslök och ibland ett EK, vinäger som smak, beroende på vilka ingredienser som ingår. Den kan serveras med ett brett sortiment av livsmedel eller läggas till rätter som rör frites medan de lagar mat, men purjolök blomma sås inte alltid spela bra med andra smaker, så det borde läggas till rätter med försiktighet.

Den kinesiska purjo blomman ger en distinkt lång stjälk spets med en glödlampa-liknande blomma. I kinesisk matlagning, är skaftet och glödlampan båda används. Kinesiska purjolök blommor växer bra i containrar och små utrymmen, och de kan också användas som gränser för vegetabiliska sängar. Utsäde och förrätter finns ibland på Garden leverantörer, eller genom import företag som specialiserat sig på asiatiska grönsaker. Dessa växter gör bäst i tempererade zoner, och de bör regelbundet trimmas för att ta bort stjälkarna och lökar före planta bultar till utsäde. I regioner där kinesiska purjolök blommor inte kan växa, asiatiska marknaderna ibland lager fabriken i pre-cut buntar. Det finns en mängd olika användningsområden för den kinesiska purjo blomman, som förmedlar en stark smak till mat som används i, purjolök blomma sås är ett sådant exempel. Idealfallet är stjälkar och lökar som används i purjolök blomma sås. Att göra kinesisk purjolök blomma sås, kockar finhacka eller gnisslar purjolök blommor att släppa sin gräslök-liknande smak. Såsen är ofta fungerat som en krydda på sidan, och det kan åtföljas av ett sortiment av andra såser som gäster kan välja och vraka från. Leek blomma sås är ett populärt komplement till Hot Pot, och många stek restauranger tar fram en liten skål av denna gröna, zesty sås. Det kan också vara spooned över färsk vanligt ris.

Färsk purjolök blomma sås har en ren, tydlig smak, och det är att föredra när det kan erhållas. En del kinesiska marknader kan också medföra konserverade purjolök blomma sås i burkar eller flaskor. Bevarade sås kan få mer sur och bitter, och du kan behöva experimentera med olika stilar innan du hittar något du gillar. Eftersom purjolök blomma sås har en så stark smak, ska folk vara försiktiga med att koppla ihop den med andra såser och kryddor. Chili olja och purjolök blomma sås, till exempel, går ganska bra ihop, samtidigt som en blandning med HoiSin sås kanske inte är så trevlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.