Vad är Chicken Cacciatore?

Kyckling cacciatore är en klassisk italiensk maträtt, även kallat jägarens stuvning. Tidiga recept kan ha gjorts med kanin eller kyckling, och varje recept är anpassade för dem som skulle vara på resande fot eller jakt i flera dagar och skulle kräva en lätt att tillaga receptet på utanför matlagning. Det traditionella kyckling cacciatore är en kombination av kyckling, svamp och kryddor. De vanligaste använda kryddor som timjan, persilja, oregano samt salt och peppar. Skålen får också smaken från tillsats av vitlök och lök. Som kyckling grytor resultatet är en brun sås. Många tror felaktigt att de förbereder kyckling cacciatore genom att lägga tomatsås eller krossade tomater. Dessa gör inte upp en del av den ursprungliga versionen av kyckling cacciatore, och resultatet mer i en köttfärssås med kyckling som kan vara en garnering av pasta.

Kyckling cacciatore i dess mest traditionella form, använder mörkt kött av kyckling, som är fattier och kommer att ge en mer läcker sås. Köttet kokats tills det var bokstavligen faller av benet. De flesta moderna kockar finner att laga kyckling för mindre tid i allmänhet gör det lättare att äta. Matlagning kyckling cacciatore för länge tenderar att resultera i att skapa en hög med små bitar av kyckling och kocken måste fisken ur benen, särskilt spillra skelett i benen eftersom de är en kvävningsrisk.

Kyckling cacciatore lämpar sig särskilt väl för att förberedas i en lerkruka-kruka eller långsam spis. Den enda förberedelse, förutom att skära champinjoner, lök, vitlök och persilja, är att man måste mjöl i kycklingen och stek den i två till tre minuter på varje sida, innan den läggs till potten. Om möjligt bör svampen inte läggas till den sista halvtimmen, eftersom överkokt svamp tenderar att förlora sin smak och konsistens. När du är klar, kyckling cacciatore kan serveras ensamt eller över antingen ris eller pasta. Många kockar föredrar ris, såsen har en något stärkelserika kvalitet när utökats med pasta. Om servering kyckling cacciatore utan pasta eller ris, är skålen oftast bäst serveras med knaprig italienskt eller franskt bröd, så man kan sop upp den läckra såsen. Eftersom de flesta moderna recept Tillsätt tomater, resultatet kommer inte vara riktigt samma sak, men är också mycket gott. Proportionerna brukar vara ca två pounds (. 90 kg) kyckling till ett pund (. 45 kg) tomater. När kycklingen är stekt på varje sida, alla utom svampen tillsätts. Svampen är oftast tillkommit under de senaste 20 till 30 minuter att tillaga. Skålen är kvar att sjuda på mycket låg värme från en timme till två timmar beroende på graden av fasthet ett önskemål i kycklingen.

På grund av dess lätthet i beredningen och dess användning av mörka kött är kyckling cacciatore en underbar maträtt att förbereda sig för stora partier eller stora familjer. Man kan inköp ben och lår av god kvalitet för mycket mindre än att köpa bröst. Att låna ut lite mer italiensk smak av fat, kvart kopp Marsala eller rött vin kan läggas till som sjuder kyckling cacciatore.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.