Är en Coconut en frukt eller en Nut?

Även om namnet antyder att en kokosnöt är en nöt, är det i själva verket botaniskt klassificeras som en frukt. Närmare bestämt är en kokosnöt en stenfrukt, en sorts frukt som kännetecknas av en köttig ytskiktet och det faktum att det utvecklas från äggstockarna vägg av en blomma. Några andra exempel på stenfrukter inkluderar nektariner, pistagenötter, mandel och mango. Den evolutionära fördelen för stenfrukter är att deras tjocka yttre skikt locka till sig djur, se till att de får en stor utbredning tillsammans med lite naturligt gödningsmedel i form av djur dynga. Faktum är att vissa stenfrukter särskilt utformade för att gå igenom tarmkanalen av djur. Det yttre lagret av en kokosnöt kallas mesocarp. Kokosnötter i butiken är ofta berövats sina mesocarps, men om du har en chans att se en kokosnöt i naturen, kommer du att se tjocka fibrerna som täcker frukten. Dessa fibrer kallas kokos, och de används för att göra rep och textilier i vissa områden i tropikerna. Kören fiber är mycket stark och tålig, men det kan också vara lite kliande. nästa lager av kokos är endokarpen, som är hårt skrov av frukt som de flesta människor ser när de köper hela kokosnötter på marknaden. Endokarpen skyddar anbudet köttiga frövitan, köttet från kokosnöten. Du kan också notera att en kokosnöt har flera mjuka fördjupningar, som syftar till att låta embryot växa om en kokosnöt är befruktade och får mogna.

Folk äter kokosnöt kött eftersom det är den enda välsmakande del av kokosnöten. Kokosnötter är rika på fett och näring eftersom frövitan är utformad för att ge näring åt embryot som de förfaller, vilket ger den en start i livet tills det blir tillräckligt stor för att starta photosynthesizing och utnyttja sina egna näringsämnen. Ju mer mogna en kokosnöt är, desto fastare och tätare köttet vara, i unga kokosnötter, köttet kan vara nästan som en gelé i strukturen.

Kokosnötter är en av ett antal livsmedel som betonar "felaktigt, åtminstone från den syn på botaniker. Kokosnötter förknippades troligen med nötter, snarare än frukt, på grund av deras kött, vilket är oerhört rik och smakrik, likt kött av en mutter. I själva verket är frövitan av stenfrukter som persikor och nektariner också mycket rik, men människor kan inte äta det eftersom det är för svårt, och eftersom de innehåller ämnen som kan göra människor sjuka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.