Vad är svenska Köttbullar?

skillnad rätter såsom franska lök och wienerkorv, svenska köttbullar faktiskt är en nationalrätt i Sverige. Svenska köttbullar serveras ofta under semesterperioder och vid smorgasbords, den skandinaviska inspiration för all-you-can-eat buffé. Den traditionella versionen av skålen brukar åtföljas av kokt ägg nudlar och toppad med gräddfil och nötkött buljong sås. Svenska köttbullar används sällan i italienska pastarätter-de är i allmänhet mindre i storlek och mjukare konsistens än italienska köttbullar.

Grundläggande recept på svenska köttbullar börja med antingen hackat oxkött, mark kalv eller en kombination av mark nöt-och griskött. Nästan alla köttbulle recept kräver någon typ av förlängare, och i fallet med svenska köttbullar önskad ingrediens är brödsmulor. Brödsmulor är dränkta i mjölk för att lägga till volym och fukt i skålen. Några recept bara ringa för salt och peppar läggas till brödsmulor, men äkta svenska köttbullar innehåller en överraskning ingrediens-färskmalen muskot. Muskot ger köttbullarna en tydlig sötma som inte finns i Medelhavet stil köttbullar. är Marken kött och kryddiga brödsmulor kombineras i en skål, med ett rått ägg som bindemedel. När blandningen har blandats ordentligt, är det dags att bilda den svenska köttbullar. Traditionella svenska köttbullar är relativt små, i allmänhet inte större än en tum eller så i diameter. Denna process kan vara tidskrävande, och det hjälper till att hålla händerna täckta med matlagning spray eller smör. De färdiga köttbullar är nu redo att bli stekt i smör. Svenska Köttbullar måste brynt på alla fyra sidor innan du tar bort dem från stekpannan. En sida tallrik äggnudlar bör vara beredd enligt anvisning och upphävas tillfälligt. När köttbullarna är klar, bör de placeras över nudlarna.

en sås bestående av gräddfil, nötkött buljong och några av de pan drippings skall värmas i en kastrull och fuktad över köttbullar och nudlar. Hela skålen kan värmas i ugn tills den är uppvärmd genom, sedan serveras som alla andra pasta maträtt eller gryta. Vissa recept kräver en slutlig stänk av paprika eller nyligen slipat vitpeppar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.