Vad är en Korniska Game Hen?

Cornish spelet höna, fastän det kan låta ett fantasinamn, bara hänvisar till unga kycklingar, som vanligtvis ges en stor mängd mat och slaktas när de är fem veckor gammal. De inte tvångsmatas, vilket är fallet med ankor och gäss som används för att producera foie gras, men matas ganska ofta, och i stor volym för att producera cirka två pund (. 91 kg) kyckling. De är oftast säljs hela och ben, och gör en perfekt kyckling middag för en person. Namnet Cornish spelet höna är en särskild hänvisning till det faktum att kycklingarna är av rasen Cornish. Ursprungligen namnet Guinea höna användes för att hänvisa till dessa små fjäderfä portioner men Korniska spelet höna har blivit mer populärt på grund av Connecticut bönder Jacques och Alphonsine Markowsky s förädling på 1950-talet. De föds Cornish höna med berget höna, vilket resulterar i en kyckling som är mestadels vitt kött, något som många föredrar. Du kan se namnet Rock Korniska spel höna uttrycka rasen som oftast säljs i USA.

Normalt Cornish spelet höna säljs hela och tillagas genom rostning. Eftersom de är mindre, tar de mindre tid att förbereda, oftast mindre än en timme. Du bör ändå iaktta försiktighet i fråga om lämpliga temperaturer för kyckling och se till att köttet når en fast 160 grader F (71,11 C).

Många vill saker Cornish spelet höna, och för detta kommer du antagligen bara behöver omkring en kopp fyllning. Som med alla fjäderfä ska du grejer spelet höna strax innan den placeras i ugnen så slipper du eventuell tillväxt av salmonella. Om du planerar att tjäna flera spel höns på en middag, och du kan laga dem alla på en gång, vara säker på att ta bort fyllningen från varje höna omedelbart efter borttagning hönan från ugnen.

En intressant sida notera på Cornish spelet höna är att ordet "spel" är något malplacerad. Dessa kycklingar inte jagas och har under flera hundra år varit domesticerade djur. De har inte en gamey smak och många anser dem lättare i smaken än mer mogna höns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.