Vad är Haricot Vert Bönor?

Haricot verts bönor är avlånga gröna bönor som odlas i Frankrike. Vissa konsumenter kallar dem "franska beans" eller "franska gröna bönor" för att skilja dem från andra sorter av gröna bönor. När väl odlad, kan de vara en överlägsen gröna bönor, perfekt för en mängd olika recept och smårätter. Vissa marknader säljer haricot verts bönor, och de kan även odlas hemma, om du har plats för en trädgård.

Ytligt kan haricot verts bönor liknar vanliga gröna bönor. Men de är lite smalare och längre än vanliga gröna bönor, och de är också trådlösa. När lätt kokta, haricot verts är ömma, krispiga, och mycket välsmakande, med inslag av sötma. Många kockar kort vilja bleka dem och lägga dem i sallader och andra rätter, och de kan också vara stekt eller rostat göra rika sida rätter som är packad med en intensiv fjädrande smak. I likhet med andra gröna bönor, haricot vert bönor är bara omogna frukter av Bean anläggningen. De är gröna, eftersom de inte helt har mognat, och de kommer senare växa till haricot bönor, små vita bönor som används i soppor, chili och andra rätter Bean. Det bästa haricot verts bönor ska plockas när de är mycket ung och späd, innan pod har börjat vända träiga och oätliga, och hela bönor utom stammen är ätliga. När du väljer haricot vert bönor i butiken, titta efter exemplar som är jämnt färgade, utan tecken på gulnar eller mögel. De bör också vara fast och mjuk vid beröring, utan slem eller mjuka fläckar. Håll bönorna förpackade i en papperspåse för upp till fyra dagar i kyla, och tvätta dem innan användning. När du använder bönor, trimma tips bort och kom ihåg att koka dem lätt så att de håller sig krispiga.

Bönor är ganska lätt att växa i ett hem trädgård , så länge du har plats för en böna spaljé. Många trädgård leverans butiker säljer förpackningar om haricot bönor till salu, och du kan använda växter för att producera haricot verts samt haricot torkade bönor. Plantera bönorna i en solig plats med en spaljé, vägg eller spel för att växa på. Vattna bönor regelbundet och hålla tillväxten från marken så att plantorna inte mögel eller röta. När haricots verts dyka, skörd och använda så fort som möjligt för en frisk smak. Du kan också låta bönor att mogna och torra på växten om du vill torkade bönor för framtida bruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.