Vad är Creste di Galli Pasta?

Creste di galli pasta är en rejäl italiensk pasta form som ibland kan hittas via specialitet försäljare eller stor livsmedelsaffär. Den ovanliga form av pasta starkt ingen likhet krönet av en tupp, som leder till det italienska namnet "Rooster's Crest. " När Creste di galli pasta inte kan erhållas, medelstort armbåge makaroner eller farfalle kan användas för liknande effekt. Eftersom den unika formen är mest effektivt görs med en pasta mögel, de flesta köper pasta snarare än att göra hemma från början.

Formen Creste di Galli pasta är rörformiga, med en svag båge. På utsidan kanten av kurvan, en ruggig kant pasta sticker ut. Formen kombinerar tubulär pasta med ruggig pasta, som är en perfekt bil för en rad olika såser. Formen kommer att stå upp under hjärtliga kött såser, samtidigt som innehar mer känslig pastasåser som annars kan avgöra till botten på serveringsfat. De runt användbarhet pasta är det en bra mat för att hålla runt skåpen. Förutom att ätas med ett sortiment av såser, Creste di galli pasta kan också bakas i grytor, eller ingår i soppor och sallader. Formen är robust, och håller upp mycket bra i långa sjuda soppor. Pastan används särskilt ofta i Neopolitan köket, och det tros ha sitt ursprung i det område i Italien. Flera arv tillverkarna fortsätter att producera Creste di galli pasta i regionen, ofta med gammaldags brons pasta formar.

Witty kockar vill kanske överväga att ta Creste di galli i kyckling nudelsoppa eller kyckling grytor, eftersom pasta är avsett att framkalla krönet av en tupp. När du gjort med goda ingredienser, kan pasta även ätas vanligt med en lätt dressing av olivolja, salt och peppar och en liten stänk av färskriven ost. Rostad vitlök och citronsaft par också väl med pasta, och kan användas för att göra det lätt och uppfriskande.

Det bästa Creste di galli pasta är gjord av hård vete som durumvete som tål tunga matlagning och såser. Flesta pastatillverkare ange vilken typ av vete användes på sina etiketter för att göra det lättare för konsumenterna att välja ut de bästa pasta. Förvara pasta i torrt och svalt tills de ska användas. Vid rätt förvaring, bör pasta hålla huvudsak på obestämd tid, eftersom de grundläggande ingredienserna sällan går dåligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.