Hur kan jag lära sig att laga mat?

Det finns många sätt att lära sig att laga mat, från tidig barndom experiment kök till vuxen-nivå klasser kokkonst. Några av de bästa kockarna lärt av sina föräldrar och farföräldrar, medan andra övade recept från kokböcker eller tv-shower. Hem ekonomiska klasser i gymnasieskolor understryka ofta laga mat med krampa ingredienser. Yrkesskolor kan också erbjuda tvååriga program i kommersiella matlagning, komplett med den verkliga erfarenhet av att driva en faktisk servering eller restaurang.

För att lära sig laga mat är en sådan praktisk erfarenhet, kanske den bästa metoden är en-mot-en utbildning. Hitta en talangfull släkting eller en villig vän till familjen och be honom eller henne att dela hans eller hennes matlagning erfarenheter med er. Många amatör kockar tycker om att spela rollen som instruktör och också dra nytta av ett extra par händer. Vara beredd att göra mycket världslig prep arbete eller rengöring sysslor i utbyte mot gratis matlagningskurser. Många familj mattraditioner går i arv från far-och morföräldrar och andra släktingar, så ta chansen att lära sig dessa recept. En del tycker att det är lättare att lära sig att laga mat av total nedsänkning, vilket innebär en faktisk jobb i en kommersiell kök. Ganska ofta en lokal restaurang ska erbjuda arbetsplatsförlagd yrkesutbildning för dem som är villiga att arbeta långa timmar eller ta på sig andra uppgifter. Fyllning kort order under en hektisk frukost eller lunch förändring kommer definitivt att början kockar att lära sig hur olika livsmedel bereds och hur viktig organisation kan vara. Förbereda samma rätter om och om igen kan tyckas tråkigt, men det hjälper kockar utveckla ett sjätte sinne om korrekt tillagningstiden och presentation. Om din matlagning mål hör att göra aptitretare för parterna eller en dessert för en täckta skålen middag, kan kvaliteten kokböcker vara det bästa sättet att lära sig att laga mat. Många moderna kokböcker ges förklaringar till matlagning termer, samt steg-för-steg-demonstrationer av viktiga matlagning metoder såsom Bräsera och sautering. Professionella kockar kan också visas i video och DVD-skivor som medföljer dessa kokböcker. De audiovisuella hjälpmedel kan ses om och om igen innan tillagning sker. Matlagning visar på TV har också blivit populärt med början kockar. Många av dessa visar tar sig tid att förklara vetenskap bakom matlagningen eller de bästa verktygen köket ska användas för ett visst recept. De med några avvaras inkomst och ett par timmar tillgodo kan registrera i klasserna vuxen matlagning . Vissa påbyggnadsutbildningar erbjuda en-kurser dag på särskilda teman, t. ex. tårta dekoration eller mikrovågsugn, medan andra har längre period av klasser på teknik kokkonst eller verksamhet i slutet av tillagningen. Människor som söker ännu mer utbildning i matlagning kan registrera sig igen mat akademier och kulinarisk konst skolor. Efter att dessa kurser och få ett intyg, många akademiker fortsätter att arbeta som kockar i finare restauranger över hela världen. Andra använder sina nya kunskaper att lära ut eller starta eget cateringverksamhet. Oavsett vad som är orsaken, lära sig laga mat är en av de mest gynnsamma färdigheter man kan ha som vuxen.

Eftersom erfarenhet är ofta den bästa läraren, något utfört kock eller professionell kock kommer att säga att prova sig är nödvändigt att lära sig att laga mat. Var inte rädd att försöka återskapa en maträtt som du haft i en restaurang eller ändra ett recept som du redan har. Personlig smak, lokala råvaror, och kulturell bakgrund är alla faktorer som bidrar till matlagning stil någon person-experimentera och njut när du upptäcker ditt eget varumärke i köket!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.