Vad är vissa typer av Squash?

Squash är en sammanfattande benämning för anläggningar i jättepumpa familjen. Alla dessa anläggningar har mjukt fruktkött som omger ett seedade kärna, och många har hårt skinn. Det finns en imponerande samling av ätliga pumpor, som faller inom de kategorier av sommar squash och vinter squash. Alla Squash är lika läckra, och de har otaliga ändamål beroende på vilken typ av squash och målen för kocken. Medlemmar av squashfamiljen allt från enkla zucchinin till trådiga spaghetti squash, två kända exempel på sommar och vinter squash, respectively.

Sommar squash tenderar att mogna snabbare än vinter squash och oftast har en tunnare hud. Summer Squash är kastade med pasta och sallader, äts med rör frites, och förvandlades till chutney. Vissa sommar squash kan ätas rå och visas på vegetabiliska fat. Summer Squash brukar planteras i början av våren för mognad i början av sommaren och kan ätas hela sommaren.

Winter squash, planterade något senare än i sommar squash, mognar betydligt senare, i början av hösten. Winter squash har en mycket fastare hud, mer som en skorpa, och det är inte ätlig rå. Winter squash tenderar att hålla mycket bättre än sommar squash, och det kan lagras i ett torrt och svalt under vintern. Vinter squash är utmärkt rostade, läggas till soppor och grytor, och mosade. Många squash fans också njuta pumpa paj, en klassisk vinter squash mat.

blommor av båda typerna av squash är ätliga och läckra. Många italienska restauranger erbjuder stekt squash blomma, och det verkar också blandas med pasta och sallader. Squash blomma har en rik, fin smak som helt är glädjande att tungan.

Vanliga former av sommaren squash omfattar zucchini, en mörkgrön, club-like squash som blir allt vanligare i de flesta trädgårdar. Gul crookneck squash, en annan sort av sommar squash, varierar från mycket små och anbud till mycket större och woodier sorter, som bör rostas. Sommar squash blir träiga och förlorar smak om de lämnas på vinstockar för lång, så det är bättre att välja små, fast grönsaker utan blåmärken och missfärgningar i mataffären.

Winter squash är mycket mer varierad och erbjuder en rolig sammansättning av grönsaker att äta i den annars dystra vintern. Spaghetti squash är gula och avlånga. När kokta, squash separerar till Noodle-liknande trådar som ger växten dess namn. Acorn Squash är grönt och Acorn formad och alldeles ljuvlig rostad med ett stänk av brunt socker och getost. Banana squash är också ungefär avlång och har en rik, söt, gul frukt.

Butternut squash är en annan vanlig vinter squash. Det är ljusbrun till färgen och liknar en vas, med slående orange kött. Buttercup squash är rund och varierar från mörkt grönt till rika röd färg, med anbud, sött kött.

delicata squash är wellpapp och avlånga, med strimmor av gult och grönt. Fruktköttet är mycket sött och anbud kokt, något som sötpotatis. Guldklimp squash ser ut som en pumpa, lite det saknar den karakteristiska pumpa färg och är vanligen mycket liten. Hubbard squash är ett grovt tillformade, knottrig squash från grått till grönt i färg med fuktig gult kött.

Om du snabbt vill förbereda någon vinter squash, värm ugnen till 350 ° Fahrenheit (177 ° C) och skiva squash på längden. Stoppa den med framsidan nedåt i en skål med ungefär en tum (2,5 cm) av vatten och stek tills köttet ger en gaffel, vilket kan ta 35 till 70 minuter, beroende på typ och storlek av squash. Dränera pannan och vända squash ansikte upp i fem till tio minuter för att avsluta, servering med smör och salt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.