Hur Gurkor Bli Pickles?

Gurkor blir pickles genom en process som kallas betning, som har använts för att bevara ett brett sortiment av livsmedel, sedan åtminstone 2000 f. Kr. Betning jäser livsmedel med nyttiga bakterier för smak, och även bevarar dem i ett surt saltbad så att de inte kommer att gå illa. Pickled livsmedel kommer att pågå i upp till ett år om de hanteras på rätt sätt, och de kan användas i en rad olika rätter, vanligtvis som smaktillsatser. Tekniskt sett ordet "pickle" kan hänvisa till någon betade mat, men i Nordamerika, tänker de flesta på gurka pickles när pickles är under diskussion.

Betning ordentligt krävs viss utbildning, eftersom felaktig hantering kan orsaka inlagda livsmedel gå dåligt. Ett antal villkor måste vara uppfyllda när gurkor blir pickles. Annars kan inlagda gurkor vara farligt att äta, eftersom dåliga bakterier kan ha uppkommit. Av denna anledning, folk som har för avsikt att beta hemma bör se till att de vet vad de gör. Många kockar föredrar att köpa redan pickles att undvika risken av livsmedelsburna sjukdomar, och varje behållare av inlagda livsmedel bör kasseras om locket har blivit konvex eller om mögel visas, eftersom det tyder på att den hanterats eller tätade ordentligt.

Betning kräver väl rengjord villkor, och mycket färsk frukt. Helst ska frukterna vara betade inom 24 timmar efter skörd, och inte innan de rengöras noggrant och, i fråga om gurkor, putsas. Gurkor blir pickles på två olika sätt efter att de behandlas för betning. Gurka pickles görs också med en speciell cultivar av gurka, inte vanliga bord gurkor. Den här sorten har en konsekvent storlek och en knottrig struktur som kan vara bekant för konsumenter av hela saltgurka. Det första sättet att göra gurka pickles är den klassiska betningen teknik, som inleds med en process som kallas anaerob jäsning. Gurkorna är helt nersänkt i en saltlake gjort med betning salt, vilket kan innefatta andra hela färska kryddor som senapsfrön, kummin eller dill. Vanligtvis är gurkorna viktas så att de stannar helt under vatten, och saltlösning regelbundet skummjölk och toppad. När alla pickles är helt jäst, de är dränkta i flera förändringar av färskt rent vatten för att utvinna salt. Om pickles ska skivas, skivas det är gjort efter jäsningen är klar.

Efter att ha blivit jästa, är pickles lagras i en sur ättika lösning som håller dem från att gå dåligt och är det sista steget som krävs för att göra gurka bli pickles. Betning ättika har en syra på minst 5%, och det håller dåliga bakterier borta. Vissa människor hoppar jäsning steget, betning gurkor direkt i ättika lösning. När gurkor bli pickles, de är inneslutna i sterila burkar som är pastöriserad genom varmvatten konserveringsprocesser att hålla grönsaker kommer ifrån. Dessa burkar hålla vanligen omkring ett år på en kall torr plats, och de bör kylskåp efter öppnandet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.