Vad är några bra Iced Tea recept?

temperaturer varm och himlen ljusna, kanske tänker man på uppfriskande mat och dryck som fångar essensen av säsongen. Vad bättre att bekämpa den tunga sommarvärmen än en glittrande tillbringare med hemmagjord iste? Även om det är enkelt att använda en blandning eller slänga en massa tepåsar i en glasburk, iste recept tillåter att du använder färska, till säsongsmässiga örter, frukter och blommor fånga smak av sommaren i en flaska.

En av de mest uppfriskande iste recept att ett enkelt ört du kan få sitta i din trädgård. Mint, en lågväxande, rufsar-blad anläggning, erbjuder cool Minty smak. Koka cirka två nävar mynta i vatten och tillsätt några enkla påsar örtte såsom kamomill. Låt te till branta ca 15-20 minuter eller längre för en starkare smak.

Pour din mintte blandningen i en iste kanna och fyll med vatten och is. För en frukt-smaksatt version, använder hälften vatten, hälften lemonad. Detta iste recept är noga med att lämna dig kallblodig, oavsett vad termometern säger.

För dig som gillar en exotisk resa till tropikerna i sitt glas, prova kryddat iste recept för thailändska te. Besök en asiatisk livsmedelsbutik få Thai teblad eller påsar, häll dem sedan i kokande vatten. Te bör branta tills en djup orange färg uppnås, cirka fem minuter. Lägg vitt eller råsocker och rör om tills upplösas te bör vara ganska söt. I en lång, is-fyllda glas, häll te till halvvägs, sedan fyller resten med grädde och kondenserad mjölk.

För vissa är det bara iste recept värt att veta föregås av orden "Long Island. " Akta dig, har detta alkoholhaltiga hopkok en kick som kan överraska din genomsnittliga te dricker, och innehåller inga egentliga te! I ett högt glas, kombinerar lika delar av tequila, gin, rom och triple sec, sedan fyller resten med soda och lemonad. Drick djupt, men mycket, mycket noga.

sommaren är inte sommar utan en belöning av persikor. Steg bort från kalori-lastad persika pajer och skomakare och släck din törstiga strupe med en glaciär-kallt glas. Detta persika iste recept har en bas av apelsin Pekoe eller annan frukt smaksatt te doppats i en iste tillbringare. Lägg persika nektar eller saft med smak, sötning med socker eller souring med citronsaft du vill. Fyll upp till brädden och låt sitta i flera timmar eller över natten för att smälta smakerna.

verkligt stora iste recept kräver bara en sak: fantasi! Dra nytta av lokala och säsongens frukter att göra nya te, och var inte rädd att prova ovanliga smak kombinationer. För att verkligen få den sommarkänsla, som en kruka i den varma solen som brant på morgonen, och sedan njuta lika skymning synsätt och luften börjar svalna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.