Vad är några naturliga alternativ till socker?

Vissa konsumenter försöker undvika socker, eftersom de tror att det har en negativ inverkan på människors hälsa. Dock verkar livet utan sötningsmedel ganska tråkig för många, eftersom människan har en söt tand. Även konstgjorda alternativ till socker såsom aspartam finns, vissa konsumenter föredrar att undvika dessa också, eftersom de kan kopplas till hälsoproblem. Lyckligtvis finns det ett antal naturliga alternativ till socker som utvinns ur växter eller samlades på andra sätt. Vissa av dessa socker alternativ också hälsosamma kostvanor. En av de vanligaste alternativen till socker honung, en produkt som tillverkats av bin från växters nektar. När bin gör honung, omvandla dessa till socker i anläggningen nektar i en användbar form, en tjock, gyllene till bärnstensfärgad färgad vätska som är mycket söt och rik. Honung också, dock är relativt hög i kalorier, vilket är ibland ett problem för människor som undviker socker på grund av dess höga kaloriinnehållet.

För folk som bryr sig om kalorierna, agave nektar ett bra val . Liksom många andra alternativ till socker, är sötare det faktiskt än socker, och bör användas i mindre mängder, cirka en tredjedel av en kopp agave nektar kommer att ersätta en kopp socker. Smaken påminner om honung, och det kan användas i en rad matlagning processer. Konsumenter som bryr sig om miljön plundring bör söka hållbart skördats agave, eftersom anläggningen finns en stor efterfrågan.

annan vätska alternativ till socker ris sirap, som består av kokta och jäst ris. Ofta är brunt ris används, vilket skapar en rik, nötaktig sötningsmedlet med en mild, krämig smak. Ris sirap kan användas i en rad olika rätter, även om smaken inte alltid funkar bra med bakverk, så kockar ska smaka och experimentera innan du använder det i överflöd. Lönnsirap är också ett användbart alternativ, trots den starka smaken kan göra det olämpligt för någon matlagning. Det finns också flera torra alternativ till socker, inklusive datum socker, ett socker som bildas genom slipning datum. Datum socker kan användas för bakning precis som vanligt socker. I vissa regioner, björk socker, även kallad xylitol, finns också. Xylitol är en förening som förekommer i många andra växter och frukter också. Slutligen, Stevia är ett utdrag ur en söt paprika anläggning som är mycket söt, finns i både pulver och flytande form. Ungefär en tesked av kalori fria Stevia kommer att ersätta en kopp socker.

Många av dessa alternativ till socker som finns i hälsokostbutiker. Stora marknader kan också bära dem, särskilt om kunderna frågar efter dem. I områden där de inte är lätt tillgängliga, naturliga alternativ till socker kan också beställas via specialitet leverantörerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.