Vilka olika typer av fjäderfä utrustning?

Fjäderfä utrustning hjälper dem som föder upp fåglar som hålls för mänskliga behov. Kycklingar är den mest kända typen av fjäderfä, men den kategori omfattar också kalkoner, ankor, pärlhöns, gäss, och ibland till större fåglar såsom struts, emu och rheas. Vissa av dessa fåglar avlivas för deras kött och fjädrar, medan andra används främst för att lägga ägg. En kyckling feeder är en grundläggande enhet för lagring struntsumma. Detta är fjäderfä mat som kommer i små pellets, vanligtvis storlek säd, och detta kan bidra till många typer av fåglar. Lite kyckling matare är byggda för att bara sprida en utvald mängd livsmedel i taget, för att kontrollera fåglarnas kost. Andra är gjorda för att tåla hårda vindar och regn utomhus, medan skål-liknande kyckling matare ibland används som foder till unga kycklingar.

Fjäderfä coops är en annan typ av fjäderfä utrustning. Dessa är oftast trånga utrymmen där fåglar hålls, och kan skilja sig i form och utformning beroende på vilken typ av fjäderfä de huset. Fågelholkar vanligtvis installeras i coops för äggläggning fåglar, såsom kycklingar, och golvet är ofta täckt med trä flis eller halm att göra för enkel rengöring. Coops kan också omfatta hela bakgårdar, ibland omgiven av ett staket, där fåglarna ges större frihet att röra sig.

Fjäderfä värmare, även kallad kycklingmödrar är värmeanordningar vanligtvis används för att hålla fåglar varm vid kallt väder. Värmare kan installeras på olika platser där fåglar hålls, men oftast placeras hos fjäderfä coops. Ibland är de formade som stora glödlampor och utstrålar värme som håller vatten och ägg från frysning. Rätt typ av värmare kan både öka livslängden hos fåglar och ger fler ägg under vintern.

Korrekt ägg hantering är viktigt att bevara kvalitet och kvantitet. Fjäderfäna utrustning som används i denna process kan innehålla pads kyckling boet, som är mjuka om områden som lockar fåglar att bygga bo deras ägg. Äggen är ofta lagrade inom kuvöser, som är stängda brickor som är optimala temperaturer och hålla äggen rena och säkra. Salter balans maskiner är vanligen små apparater som används för att noggrant mäta vikten av ett ägg.

Special människors kläder bärs när man arbetar med fåglar är också ibland vara fjäderfä utrustning. Boots, disponibel ärmar, mössor hår och overaller som täcker hela kroppen används ofta i smutsiga eller farliga miljöer. Dessa poster skydda människor från eventuella fågel sjukdomar, upprätthålla hygien, och kan hindra fågel skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.