Vad är skillnaden mellan fullkorn och Whole Wheat?

När det gäller skillnaderna mellan fullkorn produkter och hela produkter vete, kan det finnas viss förvirring bland konsumenterna. Det finns många likheter mellan fullkorn produkter och hela produkter vete, finns det några skillnader som kan vara mycket viktigt. Här är några exempel.

En av de viktigaste skillnaderna mellan fullkornsvete och fullkorn är den process som används för att förbereda säden mjöl. Med hel-vetemjöl, har säden genomgått en förädlingsprocess som har avlägsnat en del av näringsvärde från slutprodukten. Däremot går hela korn mjöl inte genom denna raffineringsprocessen, och därmed upprätthåller den naturliga halten av näringsämnen. I utseende, får helt vete och fullkornsprodukter ser väldigt lika. Till exempel är det mycket svårt att se skillnad mellan en fullkorn spannmålsprodukt och en liknande produkt tillverkad av fullkornsvete. Skillnaden är ibland lättare att smaka. Fullkorn kommer att ha en något rikare smak än fullkornsvete, trots att båda är mycket glädjande, och mer smakrik och näringsrik än blekt mjöl produkter.

Fullkorn bröd är också skild från sin fullkornsvete motsvarigheter. Allmänhet kommer fullkornsvete bröden vara lättare i strukturen, nästan lika lätt som en limpa bröd med blekt mjöl. Fullkorn bröd kommer att ha en tätare textur, och ofta anses mer fyllning. De ytterligare näringsämnen och fiber innehåll gör det oftast möjligt att konsumera mindre bröd och ändå känna sig nöjd vid slutet av måltiden.

fullkornsbröd kan ha positiva hälsoeffekter är särskilt viktigt att personer som kämpar med blodsockernivåer. För människor som befinner sig i en prediabetic stat eller klarar typ 2-diabetes med diet, kan fullkorn produkter vara en vettig källa till komplexa kolhydrater. Samtidigt som det innehåller så mycket kolhydrater som helt vete eller blekt bröd, fullkornsprodukter tenderar att skapa mindre av en stegring i blodsockernivåerna, och absorbera i systemet med större lätthet. Även om detta inte är allmänt gäller för alla personer som sysslar med frågor blodsocker, välja en skiva fullkornsbröd framför andra bröd alternativ har visat sig värdefullt för hanteringen av en balanserad kost och samtidigt tittar på blodsockernivån.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.